R O M Â N I A
JUDEŢUL DOLJ
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CRAIOVA
Nr. 407226 din

CERTIFICAT DE URBANISM
Nr. 2235 din 04.12.2024

În scopul: construire imobil S+P+2 cu destinatia locuinte colective, cu garaje la subsol si imprejmuire teren

Ca urmare a Cererii adresate de (1) *************
cu domiciliul (2) în judeţul , , satul , sectorul , cod poştal , , nr. , bl.  , sc. , et. , ap. , telefon/fax , e-mail înregistrată la nr. 407226  din  19/11/2024
pentru imobilul teren si/sau constructii situat în judeţul Dolj , Municipiul Craiova, satul - sector - cod poştal -, Strada Paunitei, nr. 62, bl. -, sc. -, et. -, ap.-, sau identificat prin (3)
plan de situaţie, număr cadastral:229364
în temeiul reglementărilor Documentaţiei de urbanism nr.- faza PUZ Calea Bucuresti Aeroport , aprobată prin Hotărârea Consiliului Judeţean/Local Craiova
nr. 232/2005
în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicata, cu modificările si completările ulterioare,

SE CERTIFICĂ:


1. REGIMUL JURIDIC
Teren intravilan proprietate privată in indiviziune a numitilor Burlan Nicolae, Burlan Mariana cota actuala 1/2 si Vaduva Mircea Veronel, Vaduva Mihaela cota actuala 1/2 conform extras CF 229364/08.11.2024.

2. REGIMUL ECONOMIC
Folosinta actuală a terenului - arabil Destinaţia după PUZ - zona locuinte , zonă protectie cale ferata si culoar de zbor Suprafata terenului - 889 mp din acte si 912 mp din masuratori
FP-39-04, ver05

3. REGIMUL TEHNIC
Conform PUZ Calea Bucuresti-Aeroport aprobat cu H.C.L. nr. 232/2005, amplasamentul este situat in zona locuinte individuale cu regim de inaltime P+2-3, zonă protectie cale ferata si culoar de zbor cu P.O.T. max.= 35%, C.U.T. max.= 0,90, cu retragerea din axul str. Paunitei de minim 7,50 ml pentru construire, iar pentru imprejmuire de 6,50 ml - sect.3. Autorizarea executării construcţiilor se face cu respectarea inălţimii medii a clădirilor invecinate si a caracterului zonei, fără ca diferenţa de inălţime sa depăşească mai mult de 2 niveluri clădirile imediat invecinate. Autorizarea executării construcţiilor este permisa numai dacă aspectul lor exterior nu contravine funcţiunii acestora si nu depreciaza aspectul general al zonei. Autorizarea executarii construcţiilor care, prin comformare, volumetrie si aspect exterior, intra in contradictie cu aspectul general al zonei si depreciaza valorile general acceptate ale urbanismului si arhitecturii, este interzisă. Se propune construire imobil S+P+2 cu destinatia locuinte colective, cu garaje la subsol si imprejmuire teren cu POTpropus=6,39% si CUTpropus=0,104. Solicitarea pentru cconstruire imobil S+P+2 cu destinatia locuinte colective, cu garaje la subsol nu poate fi solutionata favorabil intrucat amplasamentul cu S=889 mp din acte si 912 mp din masuratori, nr. cadastral 229364 este situat locuinte individuale cu regim de inaltime P+2-3, zonă protectie cale ferata si culoar de zbor cu P.O.T. max.= 35%, C.U.T. max.= 0,90, cu, motiv pentru care nu se poate emite autorizatie de construire. Orice derogare de la regulamentul de urbanism aferent PUG aprobat cu HCL 23/2000 si prelungire valabilitate cu HCL 554/2023 si PUZ BV3 aprobat cu HCL nr.38/2002 se poate face conform art. 32, alin.1, lit.c) din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanism; În cazul în care se solicită o modificare de la prevederile documentaţiilor de urbanism aprobate pentru zona respectivă sau dacă condiţiile specifice ale amplasamentului ori natura obiectivelor de investiţii o impun, autoritatea publică locală are dreptul "să condiţioneze autorizarea investiţiei de aprobarea de către autoritatea publică competentă a unui plan urbanistic zonal, elaborat şi finanţat prin grija persoanelor fizice şi/sau juridice interesate." De asemenea mentionam ca potrivit Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 56'1 " nu pot fi initiate si aprobate documentatii de urbanism care au ca scop intrarea in legalitate a unor construcţii edificate fără autorizatie de construire sau care nu respectă prevederile autorizaţiei de construire". Primaria Municipiului Craiova nu va emite acte in vederea inscrierii in CF a construcţiilor realizate fără AC sau cu nerespectarea acesteia,dacă nu se respectă reglementările urbanistice aferente imobilului. Pentru refacere imprejmuire teren se va face o noua solicitare.
Prezentul certificat de urbanism nu poate fi utilizat în scopul declarat(4) pentru
construire imobil S+P+2 cu destinatia locuinte colective, cu garaje la subsol si imprejmuire teren
4) Scopul emiterii certificatului de urbanism conform precizării solicitantului, formulată în cerere.

Certificatul de urbanism nu ţine loc de autorizaţie de construire/desfiinţare
şi nu conferă dreptul de a executa lucrări de construcţii

4.OBLIGAŢII ALE TITULARULUI CERTIFICATULUI DE URBANISM:

În scopul elaborării documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii - de construire/de desfiinţare - solicitantul se va adresa autorităţii competente pentru protecţia mediului:

Agentia pentru Protecția Mediului Dolj. Adresa: str. Petru Rares, nr.1

În aplicarea Directivei Consiliului 85/337/CEE (Directiva EIA) privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, modificată prin Directiva Consiliului 97/11/CE şi prin Directiva Consiliului şi Parlamentului European 2003/35/CE privind participarea publicului la elaborarea anumitor planuri şi programe în legătură cu mediul şi modificarea, cu privire la participarea publicului şi accesul la justiţie, a Directivei 85/337/CEE şi a Directivei 96/61/CE, prin certificatul de urbanism se comunică solicitantului obligaţia de a contacta autoritatea teritorialã de mediu pentru ca aceasta să analizeze şi să decidă, după caz, încadrarea / neîncadrarea proiectului investiţiei publice/private în lista proiectelor supuse evaluării impactului asupra mediului.

În aplicarea prevederilor Directivei Consiliului 85/337/CEE, procedura de emitere a acordului de mediu se desfăşoară după emiterea Certificatului de urbanism, anterior depunerii documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii la autoritatea administraţiei publice competente.

În vederea satisfacerii cerinţelor cu privire la procedura de emitere a acordului de mediu autoritatea competentă pentru protecţia mediului stabileşte mecanismul asigurării consultării publice, centralizării opţiunilor publicului şi formulării unui punct de vedere oficial cu privire la realizarea investiţiei în acord cu rezultatele consultării publice.

În aceste condiţii:

După primirea prezentului Certificat de urbanism, Titularul are obligaţia de a se prezenta la autoritatea competentă pentru protecţia mediului în vederea evaluării iniţiale a investiţiei şi stabilirii necesităţii evaluării efectelor acesteia asupra mediului. În urma evaluării iniţiale a investiţiei se va emite actul administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului.
În situaţia în care autoritatea competentă pentru protecţia mediului stabileşte necesitatea evaluării efectelor investiţiei asupra mediului, solicitantul are obligaţia de a notifica acest fapt autorităţii administraţiei publice competente cu privire la menţinerea cererii pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii.
În situaţia în care, după emiterea Certificatului de urbanism ori pe parcursul derulării procedurii de evaluare a efectelor investiţiei asupra mediului solicitantul renunţă la intenţia de realizare a investiţiei, acesta are obligaţia de a notifica acest fapt autorităţii administraţiei publice competente.

ÎNTOCMIT
Iulia Matei


5. CEREREA DE EMITERE A AUTORIZAŢIEI DE CONSTRUIRE/DESFINŢARE va fi însoţită de următoarele documente:
a) certificatul de urbanism b) dovada titlului asupra imobilului, teren şi/sau construcţii, sau, după caz, extrasul de plan cadastral actualizat la zi şi extrasul de carte funciară de informare actualizat la zi, în cazul în care legea nu dispune altfel (copie legalizată);
c) documentaţia tehnică - D.T., după caz:


d) avizele şi acordurile stabilite prin certificatul de urbanism:
d.1. avize şi acorduri privind utilităţile urbane şi infrastructura:

Alte avize/acorduri:
d. 2.avize şi acorduri privind:


d.3.avizele/acordurile specifice ale administraţiei publice centrale şi/sau ale serviciilor descentralizate ale acestora:

d.4.Studii de specialitate:

e) actul administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului;
f) dovada privind achitarea taxelor legale.
Documente de plată ale urmatoarelor taxe (copie):


Prezentul certificat de urbanism are valabilitatea de 12 luni de la data emiterii.
PRIMAR,


SECRETAR GENERAL,
Nicoleta Miulescu


ARHITECT ŞEF,
Alexandru Victor Sertis


Achitat taxa de 19,00 lei, conform chitanţei nr din
Prezentul certificat de urbanism a fost transmis solicitantului DIRECT la data de
ŞEF SERVICIUL URBANISM ŞI NOMENCLATURA URBANĂ
Ștefan Florescu
ÎNTOCMIT
Iulia Matei

În conformitate cu prevederile legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, cu modificările şi completările ulterioare

se prelungeşte valabilitatea
Certificatului de urbanism

de la data de până la data de

După această dată, o nouă prelungire a valabilitaţii nu este posibilă, solicitantul urmând să obţină, în condiţiile legii, un alt certificat de urbanism.
PRIMAR,


SECRETAR GENERAL,

ARHITECT ŞEF,


Data prelungirii valabilităţii .

Achitat taxa de lei, conform chitanţei nr. din
Transmis solicitantului la data de