R O M Â N I A
JUDEŢUL DOLJ
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CRAIOVA
Nr. 401342 din

CERTIFICAT DE URBANISM
Nr. 2223 din 03.12.2024

În scopul: construire imobil Sp+P cu grupuri sanitare si spatii tehnice la subsol si sala de evenimente la parter

Ca urmare a Cererii adresate de (1) *************
cu domiciliul (2) în judeţul , , satul , sectorul , cod poştal , , nr. , bl.  , sc. , et. , ap. , telefon/fax , e-mail înregistrată la nr. 401342  din  13/11/2024
pentru imobilul teren si/sau constructii situat în judeţul Dolj , Municipiul Craiova, satul - sector - cod poştal -, Strada G-Ral . Stefan Ispas, nr. 37, bl. -, sc. -, et. -, ap.-, sau identificat prin (3)
plan de situaţie, număr cadastral:256474
în temeiul reglementărilor Documentaţiei de urbanism nr.- faza PUZ , aprobată prin Hotărârea Consiliului Judeţean/Local Craiova
nr. 35/2012
în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicata, cu modificările si completările ulterioare,

SE CERTIFICĂ:


1. REGIMUL JURIDIC
Teren intravilan partial extravilan proprietate privată in indiviziune a numitilor Dumitru Maria cota actuala 1/2, Axente Stelian cota actuala 2/16, Axente Duligean Paula Eliza cota actuala 3/16, Axente Cosmin cota actuala 3/16. Se noteaza mentiunea " Imobil aflat sub incidenta art. 3 alin. (1) din Legea nr.17/2014" conform extras CF 256474/13.11.2024.

2. REGIMUL ECONOMIC
Folosinta actuală a terenului - arabil Destinaţia după PUZ - intravilan partial extravilan zona mixta dotari agricole, dotari turism si functiuni complementare autostrada, partial zona agricola si culoar zbor, zona protectie centura /spatii verzi, afectat partial de strazi si aliniament de construibilitate Suprafata terenului -6240 mp din acte si 6195 mp din masuratori (teren extravilan S=5921 mp si teren intravilan S = 274mp)
FP-39-04, ver05

3. REGIMUL TEHNIC
Conform PUZ aprobat cu H.C.L. nr. 35/2012 amplasamentul se afla situat partial în extravilanul localităţii cu funcţiunea de zona mixta dotari agricole, dotari turism si functiuni complementare autostrada, partial zona agricola si culoar zbor, zona protectie centura /spatii verzi, afectat partial de strazi si aliniament de construibilitate, cu regim de inaltime maxim S+P+4 in functie de destinatie cu indici de construibilitate nereglementaţi in extravilan si cu retrageri pentru construire de min. 26,50 ml iar pentru împrejmuire de 13,00 ml din axul strazii (Sect.1) si de min. 50 m din marginea centurii de Nord a Craiovei si de minim 4,50 pentru construire si imprejmuire din axul De 23. Prescriptii:Accesul in zona se face la nivelul centurii de nord cf. plan reglementari si la carosabile din sud; Se va pastra nivelul S+P+4 conf. PUZ dupa aprobare; Forma volumelor trebuie sa se racordeze la destinatia cladirilor. Expresia arhitecturala trebuie sa fie conf. cu destinatia diferita intre han, popas touristic, hotel, alimentatie publica, motel. Se admit c-tii de gospodarii proprii de apa (put forat,fosa vidanjabila) pana la realizarea retelelor tehnico edilitare. Se propune construire imbil Sp+P cu grupuri sanitare si spatii tehnice la subsol si sala de evenimente la parter cu P.O.T. propus = 16,14% si C.U.T. propus = 0,19. Solicitarea pentru construire imobil Sp+P cu grupuri sanitare si spatii tehnice la subsol si sala de evenimente la parter nu poate fi solutionata favorabil intrucat amplasamentul cu S=6240 mp din acte si 6195 mp din masuratori (teren extravilan S=5921 mp si teren intravilan S = 274mp), nr. cadastral 256474 este situat partial in intravilan partial extravilan zona mixta dotari agricole, dotari turism si functiuni complementare autostrada, partial zona agricola si culoar zbor, zona protectie centura /spatii verzi, afectat partial de strazi si aliniament de construibilitate, motiv pentru care nu se poate emite autorizatie de construire. Primaria Municipiului Craiova nu va emite acte in vederea inscrierii in CF a construcţiilor realizate fără AC sau cu nerespectarea acesteia,dacă nu se respectă reglementările urbanistice aferente imobilului.
Prezentul certificat de urbanism nu poate fi utilizat în scopul declarat(4) pentru
construire imobil Sp+P cu grupuri sanitare si spatii tehnice la subsol si sala de evenimente la parter
4) Scopul emiterii certificatului de urbanism conform precizării solicitantului, formulată în cerere.

Certificatul de urbanism nu ţine loc de autorizaţie de construire/desfiinţare
şi nu conferă dreptul de a executa lucrări de construcţii

4.OBLIGAŢII ALE TITULARULUI CERTIFICATULUI DE URBANISM:

În scopul elaborării documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii - de construire/de desfiinţare - solicitantul se va adresa autorităţii competente pentru protecţia mediului:

Agentia pentru Protecția Mediului Dolj. Adresa: str. Petru Rares, nr.1

În aplicarea Directivei Consiliului 85/337/CEE (Directiva EIA) privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, modificată prin Directiva Consiliului 97/11/CE şi prin Directiva Consiliului şi Parlamentului European 2003/35/CE privind participarea publicului la elaborarea anumitor planuri şi programe în legătură cu mediul şi modificarea, cu privire la participarea publicului şi accesul la justiţie, a Directivei 85/337/CEE şi a Directivei 96/61/CE, prin certificatul de urbanism se comunică solicitantului obligaţia de a contacta autoritatea teritorialã de mediu pentru ca aceasta să analizeze şi să decidă, după caz, încadrarea / neîncadrarea proiectului investiţiei publice/private în lista proiectelor supuse evaluării impactului asupra mediului.

În aplicarea prevederilor Directivei Consiliului 85/337/CEE, procedura de emitere a acordului de mediu se desfăşoară după emiterea Certificatului de urbanism, anterior depunerii documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii la autoritatea administraţiei publice competente.

În vederea satisfacerii cerinţelor cu privire la procedura de emitere a acordului de mediu autoritatea competentă pentru protecţia mediului stabileşte mecanismul asigurării consultării publice, centralizării opţiunilor publicului şi formulării unui punct de vedere oficial cu privire la realizarea investiţiei în acord cu rezultatele consultării publice.

În aceste condiţii:

După primirea prezentului Certificat de urbanism, Titularul are obligaţia de a se prezenta la autoritatea competentă pentru protecţia mediului în vederea evaluării iniţiale a investiţiei şi stabilirii necesităţii evaluării efectelor acesteia asupra mediului. În urma evaluării iniţiale a investiţiei se va emite actul administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului.
În situaţia în care autoritatea competentă pentru protecţia mediului stabileşte necesitatea evaluării efectelor investiţiei asupra mediului, solicitantul are obligaţia de a notifica acest fapt autorităţii administraţiei publice competente cu privire la menţinerea cererii pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii.
În situaţia în care, după emiterea Certificatului de urbanism ori pe parcursul derulării procedurii de evaluare a efectelor investiţiei asupra mediului solicitantul renunţă la intenţia de realizare a investiţiei, acesta are obligaţia de a notifica acest fapt autorităţii administraţiei publice competente.

ÎNTOCMIT
Iulia Matei


5. CEREREA DE EMITERE A AUTORIZAŢIEI DE CONSTRUIRE/DESFINŢARE va fi însoţită de următoarele documente:
a) certificatul de urbanism b) dovada titlului asupra imobilului, teren şi/sau construcţii, sau, după caz, extrasul de plan cadastral actualizat la zi şi extrasul de carte funciară de informare actualizat la zi, în cazul în care legea nu dispune altfel (copie legalizată);
c) documentaţia tehnică - D.T., după caz:


d) avizele şi acordurile stabilite prin certificatul de urbanism:
d.1. avize şi acorduri privind utilităţile urbane şi infrastructura:

Alte avize/acorduri:
d. 2.avize şi acorduri privind:


d.3.avizele/acordurile specifice ale administraţiei publice centrale şi/sau ale serviciilor descentralizate ale acestora:

d.4.Studii de specialitate:

e) actul administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului;
f) dovada privind achitarea taxelor legale.
Documente de plată ale urmatoarelor taxe (copie):


Prezentul certificat de urbanism are valabilitatea de 12 luni de la data emiterii.
PRIMAR,


SECRETAR GENERAL,
Nicoleta Miulescu


ARHITECT ŞEF,
Alexandru Victor Sertis


Achitat taxa de 71,00 lei, conform chitanţei nr din
Prezentul certificat de urbanism a fost transmis solicitantului DIRECT la data de
ŞEF SERVICIUL URBANISM ŞI NOMENCLATURA URBANĂ
Ștefan Florescu
ÎNTOCMIT
Iulia Matei

În conformitate cu prevederile legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, cu modificările şi completările ulterioare

se prelungeşte valabilitatea
Certificatului de urbanism

de la data de până la data de

După această dată, o nouă prelungire a valabilitaţii nu este posibilă, solicitantul urmând să obţină, în condiţiile legii, un alt certificat de urbanism.
PRIMAR,


SECRETAR GENERAL,

ARHITECT ŞEF,


Data prelungirii valabilităţii .

Achitat taxa de lei, conform chitanţei nr. din
Transmis solicitantului la data de