MINUTA
Şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes convocata de indata din data de 13.12.2021
Încheiată astăzi, 13.12.2021, cu ocazia şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata prin Dispozitia nr. 855/13.12.2021 a Primarului municipiului Caransebeş prin care se propune ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata din data de 13.12.2021.
Punctul 1.- Aprobarea ordinii de zi a şedinţei extraordinare convocata de indata a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 13.12.2021.
Se supune la vor ordinea de zi și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 2.- Aprobarea procesului – verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş, convocata de îndată in data de 03.12.2021.
Se supune la vot procesul – verbal si se aproba cu majoritate de voturi din cei prezenti și o abținere din partea domnului Curelea Dragos care nu a fost prezent la sedinta din data de 03.12.2021.
Punctul 3.- Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului local al municipiului Caransebes si a bugetului centralizat al institutiilor publice si activitatilor finantate integral sau partial din venituri proprii pe anul 2021.
Domnul Primar precizea că are un amendament care a survenit datorită faptului că vineri, după ședința comisiei, s-a primit o adresă de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Caraș-Severin cu nr.5902/10.12.2021 prin care sunt aprobate sume defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale in cuantum de 66.160 lei pe anul 2021, prin prezenta va transmitem modificarile bugetului local astfel:
La venituri
- se majoreaza subcapitolul 11.06 Sume defalcate din taxa pe valoare adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale cu suma de 66.160 lei pe trimestrul IV.
La cheltuieli
- in cadrul capitolului 66.02 Sanatate se majoreaza titlul 51.01 Transferuri curente cu suma de 66.160 lei pe trimestrul IV.
La Bugetul institutiilor publice si activitatiilor finantate integral sau partial din venituri proprii au loc urmatoarele modificari:
La venituri
- se majoreaza subcapitolul 43.10.45.03 Sume alocate de la bugetul local-sectiunea de functionare cu suma de 66.160 lei pe trimestrul IV.
La cheltuieli
- la capitolul 66.10 Sanatate se majoreaza titlul 20 Bunuri si servicii cu suma de 66.160 lei pe trimestrul IV.
Domnul Schinteie Petru întreabă dacă sunt sumele sunt din TVA.
Domnul Marius Preda, director economic, spune că da, sunt alocate sume cu destinație specială pentru compensări, conform OG nr. 97/2021 s-au mai dat odată în octombrie și acum prin OUG nr.122/2021 se dau la finalul anului pentru arierate.
Dl. Paica Simion spune că Inspectoratul Școlar face o adresă prin care solicită să li se rectifice și lor bugetul. La liceu în Pipirig o să fie o problemă foarte mare cu căldura.
Dl. Primar spune că ei au bugetul lor și primesc sume de la Ministerul Învățământului.
Dl. Paica spune că au primit două facturi la gaz de 600 mil. și întreabă cine le plătește.
Dl. Marius Preda precizează că la cap.65.20 Bunuri și servicii, suma de 168.000 lei acești bani sunt prevazuti cu destinație specială pentru fiecare școala în parte cu sumele alocate de la inspectorat. Dacă unitatea facea o solicitare puteau primi bani.
Dl. Primar precizeaza ca a aflat după o săptămâna ca nu au căldură la Scoala generala nr.2 Directiunea de acolo putea să ne anunțe că au o problemă cu căldura. Nu ne-a anunțat nimeni. Directorul trebuia sa ia măsuri si sa anunțe firma cu care face mentenanța, dar nu au anunțat.
Dl Viceprimar spune că miercuri a vorbit cu directorul dacă putem să-i ajutam financiar cu cumpararea unei alte centrale, nicidecum ca ar fi o problemă la Școala generala nr.2si am cerut specificatiile tehnice.
Se supune la vot amendamentul adus si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Se supune la vot proiectul de hotărâre cu amendamentul adus si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 4.- Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului de organizare a ,,Targului de Craciun'' din municipiul Caransebes.
Domnul Purdescu Alin Sebastian , spune ca are un amendament, în sensul schimbarii locatiei pentru organizarea Targului, în Centrul Civic al municipiului.
Domnul Primar spune ca nu mai sunt bune casutele. S - a ales aceasta soluție pentru ca fiecare vine cu cort. Târgul este amplasat pe bitum, nu avem solicitari multe. Pentru anul viitor, comandam casute noi.
Domnul Dascalu Valentin spune ca se puteau repara.
Domnul Primar spune ca sunt vechi, de zeci de ani, nu se pot repara. Putem merge acum sa le vedeți .
Domnul Dascalu spune ca puteau fi comandate 3 casute.
Doamna Ponetchi Maria spune ca nu vor fi clienți.
Se supune la vot amendamentul adus și se repinge cu 8 voturi pentru din partea domnilor Dascălu Valentin, Dragomir Cristian Eugen, Paica Simion, Ponețchi Maria, Rafa Vasile, Todorescu Lazăr, Purdescu Alin, Craciunescu Emanuela, 5 voturi ,,impotrivă” din partea domnilor Boncia Natalia, Sabadîș Ionel, Schinteie Petru, Cristescu Codruța și Pasere Felician și 3 ,,abtineri” din partea domnilor Curelea Dragos, Bistrean Sanda și Păsat Aurel. Domnul Corduneanu Marian nu mai este online.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba cu majoritate de voturi din cei prezenti cu 13 voturi ,,pentru'' din partea domnilor Bistrean Sanda, Pasere Felician Ionel, Cristescu Codruta, Boncia Natalia- Cosmina, Schinteie Petru, Pasat Aurel, Sabadis Ionel, Ponetchi Maria, Craciunescu Emanuela- Iconia , Purdescu Alin, Paica Simion, Todorescu Lazar, Dragomir Cristian Eugen și 3 abțineri din partea domnilor Dascălu Valentin, Curelea Dragoș și Rafa Iulian Vasile. Domnul Corduneanu Marian nu mai este online.
Doamna Natalia Boncia multumeşte colegilor consilieri pentru prezenţă, apoi declară închise lucrările şedinţei. Şedinţa a fost publică drept pentru care s-a încheiat prezenta minută într-un singur exemplar.
MINUTA
Şedinţei ordinare a Consiliului Local din data de 26.11.2021
Cu ocazia şedinţei ordinare din data de 26.11.2021 a Consiliului Local al municipiului Caransebeş, convocată prin Dispoziţia Primarului nr. 819/19.11.2021 , prin care se propune ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 26.11.2021.
Punctul 1.- Aprobarea ordinii de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 26.11.2021.
Domnul Primar propune completarea ordinii de zi cu urmatoarele proiecte de hotarare:
1. Aprobarea procesului-verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes, convocata de îndată din data de 24.11.2021.
2. Proiect de hotararea privind rectificarea bugetului local al municipiului Caransebeș și a bugetului centralizat al instituțiilor publice si activitaților finanțate integral sau parțial din venituri proprii pe anul 2021, aprobat prin HCL nr. 242 din 11.11.2021.
3. Proiect de hotararea privind scoaterea din funcțiune, casarea si valorificarea mijloacelor fixe ce aparțin Municipiului Caransebeș, conform Memoriului de Fundamentare, anexat.
4. Proiect de hotararea privind incheierea Acordului de Parteneriat cu Centrul de Excelentă Județean Caraș-Severin.
Se supune la vot aprobarea ordinii de zi cu completarile aduse și se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 2.- Aprobarea procesului-verbal al sedintei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş, convocata de îndată in data de 11.11.2021.
Se supune la vot procesul- verbal si se aproba cu majoritate de voturi de voturi din cei prezenti și o abținere din partea domnului Schinteie Petru .
Punctul 3.- Proiect de hotarare privind aprobarea contului de executie al bugetului local pentru trimestrul III pe anul 2021.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 4.- Proiect de hotarare privind aprobarea contului de executie al bugetului de autofinantate si subventii pentru trimestrul III pe anul 2021.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 5.- Proiect de hotarare privind aprobarea dezmembrarii terenului înscris în CF nr.39272 Caransebeș, nr.cad. 39272 în suprafață de 3789 mp, proprietatea municipiului Caransebeș, domeniul public, în doua loturi, în vederea amplasarii unor containere de gunoi subterane.
Domnul Curelea Dragos precizeaza ca a înțeles ca se renunța la containerele subterane.
Domnul Primar spune ca nu se renunța doar ca se amplaseaza în anumite zone, unde se preteaza sa le facem.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 6.- Proiect de hotarare privind aprobarea dezmembrarii terenului înscris în CF nr.41925 Caransebeș, nr.cad. 41925 în suprafață de 1037 mp, proprietatea municipiului Caransebeș, domeniul public, în doua loturi în vederea amplasarii unor containere de gunoi subterane.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba u majoritate de voturi din cei perezenti, cu 18 voturi pentru iar domnul Dragomir Cristian Eugen nu voteaza.
Punctul 7. Proiect de hotarare privind acceptarea donației terenului înscris în CF nr.44194 Caransebeș nr.cad. 44194 în suprafață de 123 mp, aflat in coproprietatea domnilor Petcoviciu Dumitru-Adrian, Petcoviciu Ioan-Alexandru, Petcoviciu Maria-Cristiana si Petcoviciu Ana-Mia, făcută municipiului Caransebes, cu destinația drum, in domeniul public.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 8. Proiect de hotarare privind aprobarea trecerii terenului evidentiat în CF nr. 41311 Caransebes în suprafața de 4000 mp, din domeniul public în domeniul privat al municipiului Caransebes.
Domnul Paica Simion spune ca la acest punct se dorește construirea unei sali de nunti, care este redeventa și în ce baza este concesionat acest teren.
Domnul Primar spune ca acum este doar proiectul de inscriere în proprietatea noastră, după se va evalua de către un evaluator autorizat și se va calcula redeventa.
Domnul Bogdea Constantin spune ca redeventa este calculata la numărul de ani la valoarea terenului, azi nu vorbim de concesionare.
Domnul Paica Simion întreabă dacă mai avem terenuri concesionate?
Domnul Viceprimar spune ca da.
Domnul Primar precizeaza ca în mandatul trecut am avut o concesiune pentru domnul Gaspar.
Doamna Ponetchi Maria întreabă dacă nu cuprinde și drumul către Fero Banat
Domnul Stefanuti Daniel angajat în cadrul Compartimentului Registrul Agricol Inventar Patrimoniu spune ca nu este cuprins drumul în cei 4000 mp.
Domnul Stefaroi Vlad întreba cum se alege evaluatorul?
Domnul Primar spune ca noi alegem evaluatorul și de exemplu la tine în zona un teren a fost evaluat la 30 euro iar terenul de fotbal din Pipirig a fost evaluat la 20 euro.
Domnul Viceprimar spune ca la un dosar de evaluare se tine cont de construcție, de zona, etc.
Domnul Todorescu Lazar întreabă cum afla cetatenii când se scoate terenul la concesiune.
Domnul Primar spune ca de pe site ul Primariei, în ziar se anunța și chiar în Monitorul Oficial.
Domnul Schinteie Petru întreabă cum era înainte modalitatea de concesiune?
Domnul Primar spune ca era o comisie la nivelul Primariei care atribuiau direct terenurile.
Domnul Dascalu Valentin spune ca se atribuiau terenuri în vechea comisie,doar pentru investitori.
Domnul Schinteie Petru atrage atenția să fie foarte atenți la vecini când se va porni licitatia, avem un caz asemănător pe strada Targului, sa nu închideți parcele , doamna Ponetchi are dreptate este un drum acolo, sa nu incurcati iarăși lucrurile.
Domnul Todorescu Lazar spune ca este un caz asemănător și pe strada Puntii.
Domnul Dascalu Valentin spune ca acest caz este în instanța.
Domnul Stefanuti Daniel spune ca este o concesiune pentru servicii și ca va avea nevoie de un PUZ.
Domnul Schinteie Petru spune ca trebuie sa avem grija la toate detaliile de trecere a cetatenilor la parcelele lor.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 9. Proiect de hotarare privind modificarea si completarea HCL nr. 182/30.09.2021 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru lucrarea ,,Construire parc comercial ALTEX", strada Ardealului, f.nr.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 10. Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Caransebes.
Domnul Paica Simion spune ca a citit Regulamentul ,stie ca a fost Garda de Mediu la Transal și în acest regulament este specificat ca avem pungi pentru colectarea selectiva , dar nu le avem.
Domnul Minea Mihai, administrator la SC TRANSAL URBIS răspunde ca Garda de Mediu ne impune sa adoptam acel Regulament, puteți sa aduceți modificari și sugestii, dar pentru colectarea selectiva nu avem dotarea pentru selecție. Toata cantitatea selectata de abonati , noi, o selectam din nou.
Domnul Paica Simion intreaba dacă avem o mașină de colerctare deseuri periculoase?
Domnul Corduneanu Marian răspunde ca, doar o firma specializata se ocupa de deseurile periculoase.
Domnul Paica Simion, spune ca în Regulamnnet scrie ca ,este.
Domnul Minea Mihai spune ca este scris, dar nu este în activitatea Transal.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 1 peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind aprobarea procesului-verbal al sedintei extraordinare convocata de indata din data de 24.11.2021.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 2 peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului local al municipiului Caransebeș și a bugetului centralizat al instituțiilor publice si activitaților finanțate integral sau parțial din venituri proprii pe anul 2021, aprobat prin HCL nr. 242 din 11.11.2021.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 3 peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind scoaterea din funcțiune, casarea si valorificarea mijloacelor fixe ce aparțin Municipiului Caransebeș, conform Memoriului de Fundamentare, anexat.
Domnul Purdescu intreaba daca se poate primi in sedinta urmatoare la mapa procesul- verbal de casare?
Domnul Primar spune ca da.
Domnul Curelea Dragos atarage atentia ca aparatul de jos pentru asigurarea informatiilor publice nu merge, nu a mers nicodata.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 4 peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind incheierea Acordului de Parteneriat cu Centrul de Excelentă Județean Caraș-Severin.
Domnul Dragomir Cristian spune ca aleşii municipali să ştie domeniile şi disciplinele cuprinse în acest acord de parteneriat şi nivelul de vârstă căruia i se adresează. Mi se pare o chestie făcută pe genunchi şi puţin neprofesionist. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre copii şi tineri, ar trebui ca educaţia să ne intereseze. Propun, deci, să ni se facă măcar câteva precizări dintre cele pe care le-am solicitat aici. Sunt unul dintre puţinii dascăli din Caransebeş care a lucrat şi lucrează în Excelenţă. Ştiu ce înseamnă, chiar dacă este în sport.
Domnul Primar precizeaza că protocolul se adresează tuturor disciplinelor şi tuturor categoriilor de vârstă, atâta timp cât există interes şi dorinţă din partea cadrelor didactice şi a elevilor. Nu am prevăzut sume de bani nici noi, nici Consiliul Judeţean, fiindcă noi am mers exact pe contractul-cadru făcut de Consiliul Judeţean, pentru că în fiecare an, dacă a fost nevoie, există capitole în buget din care se pot aloca sume pentru premierea elevilor cu performanţe deosebite.
Domnul Florin Bogdea Administaror Public spune ca atat el cat si domnul primar au avut o discuţie cu domnul Paul Şuşoi, cel care coordonează acest Centru la nivel judeţean, şi ne-am gândit că ar fi bine ca un asemenea Centru să existe şi la Caransebeş. Acum are loc semnarea unui protocol, a unui parteneriat. În viitor, vom vedea ce modalităţi vor mai fi. Consiliile locale, prin lege, pot finanţa un astfel de Centru de excelenţă, şi eu zic că e de bun augur să facem unul la Caransebeş. În viitor, nu se ştie ce profesor poate scoate un olimpic naţional din municipiu.
Domnul Schinteie Petru , doreste sa nu vorbim discutii ,sa fie excelența, daca tot vorbim de excelență, egal pe ce domeniu.
Doamna Ponetchi Maria da citire din Regulamentul Centrului: grupele de excelenţă se organizează anual pentru:
a) discipline care organizează olimpiade naţionale şi internaţionale;
b) activităţi care vizează dezvoltarea competenţelor interdisciplinare, pluridisciplinare şi transdisciplinare;
c) activităţi care vizează performanţe artistice, altele decât cele care pot fi incluse la litera a); d) pregătirea loturilor judeţene pe discipline, domenii interdisciplinare, pluridisciplinare şi arii curriculare.
În funcţie de specificul activităţii, se pot organiza grupe de excelenţă constituite din elevi din ani diferiţi de studii.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 11. - Intrebari. Interpelari.
Domnul Todorescu Lazar întreabă ce sunt acele cutii negre din oraș lângă fiecare stalp, am înțeles ca sunt pentru deratizare, ce eficiența au?
Domnul Primar spune ca au costat 30.000 lei și fac parte din contractul de dezinsectie.
Domnul Paica Simion întreabă ce se întâmpla cu Fatana de la Oprea, vine frigul, placile o să pice, sa încercam sa le gatam iar pe centru sunt apartamentele acelea care sunt o ruina.
Domnul Viceprimar spune ca se fac demersuri pentru obtinerea avizelor la Fatana pana în februarie speram sa le gatam iar pe cenntru este monument istoric, anul acesta vom demara avizele de la cultura.
Domnul Dascalu Valentin spune ca trebuie făcut ceva sa protezam aceste placi de la Fantana, de îngheț.
Domnul Curelea Dragos spune ca avem la mapa doua adrese de la Spital , nu înțeleg de ce ne informeaza pe noi dacă au generator.
Domnul Bogdea Constatin spune ca cupleaza dar nu duce tot Spitalul.
Domnul Curelea Dragos spune ca în privat primește foarte multe solicitari adresate către Consiliul Local și noi aici nu le primim, nu ajung la Consiliul Local, dacă scrie Consiliul Local sa ajungă la noi.
Domnul Viceprimar spune ca sedintele sunt publice și cetatenii pot veni să ne spună ce probleme intampina.
Domnul Curelea Dragos spune ca pe sit ul Primariei consilierii locali sunt trecuti cu ,,nume și prenume” dar nu este apartenența politica trecută și nici mail ul fiecariu consilier, să se actualizeze.
Domnul Bogdea Constantin precizeaza ca adrese către Consiliul Local se primesc cu sutele nu pot toate fi trimise către consilierii locali, ele sunt dirijate către compartimentele de specialitate în vedrea solutionarii.
Domnul Corduneanu Marian solicita să se facă demersuri pentru a fi mutat centrul de vaccinare de la Genrala 8, copiii nu mai pot face sport în sala de clasa.
Doamna Cristescu Codruta atrage atenția ca trebuie sa luam în serios propunerea domnului Corduneanu și sa mutam cetrul de vaccinare.
Domnul Primar spune ca la vremea respectiva copiii erau online, poate la Muzeu ar fi bine, trebuie să facem aceasta solicitare la DSP, sunt niște avize acolo de obținut.
Punctul 12.- Diverse.
Domnul Nicorescu Dan dorește sa I a cuvatul.
Înainte de a lua cuvântul, domnul Primar spune că pe strada Episcop Miron Cristea, situată vizavi de Ştrandul Municipal, situaţia litigioasă a fost creată de faptul că, pe partea stângă, în una dintre case locuieşte familia Nicorescu, care şi-a împărţit proprietatea în două.
Domnul Dan Nicorescu, fiul domnului Nicorescu, ca orice întreprinzător tânăr, doreşte să o valorifice într-un fel, iar pentru aceasta are nevoie de o cale de acces la proprietate. În spatele proprietăţii, a existat pe vremuri un canal colector, care, prin bunăvoinţa lui Daniel Ştefănuţi (angajat al Primăriei Caransebeş ) s-a intabulat, la un moment-dat, ca drum. Situaţia trenează de vreo patru ani, lucrurile fiind destul de complicate pentru noi, ca Primărie, având de gestionat o situaţie în aşa fel încât să fie mulţumită şi partea reprezentată de cei zece cetăţeni prezenţi în sală, şi partea cu care în toţi aceşti patru ani am avut discuţii, adică familia Nicorescu. Suntem aici, acum, pentru a lua o hotărâre. Drumul acesta este intabulat în prezent ca drum agricol. Dumnealor vor ca el să se deschidă, este o poartă acolo care împiedică accesul, dar, dacă deschidem acest drum, apar probleme legate de protecţia locuinţelor din zonă, împotriva inundaţiilor. Trebuie, aşadar, găsită o soluţie care să mulţumească pe toată lumea.
Domnul Dan Nicorescu le-a spus vecinilor că sunt într-o confuzie, deoarece, referitor la şanţul despre care vorbesc aceştia, anul trecut el a făcut sesizare la Ministerul Mediului, ai cărui reprezentanţi au constatat la faţa locului că vecinii acestei familii îşi deversau acolo fosele septice.
Drumul despre care vorbiţi este drumul care tăia terenurile, deci nu vorbim despre acel canal. Documentele vorbesc. Exista un drum, cu numărul topografic 4880, care, cred că pe la începutul anului 2020, a dispărut din acte. În calitate de proprietar al terenului intravilan cu numărul 41653, eu am solicitat Primăriei să se asigure accesul. Primăria mi-a răspuns printr-o adresă că nu deţine o proprietate în acea zonă. Ulterior, am făcut o adresă în care am solicitat să mi se comunice baza legală, am solicitat detalii. După un an, Primăria mi-a spus că acel teren, cu numărul 4880, drumul de acces care ar fi trebuit să se facă la proprietatea mea, este proprietatea Primăriei. Vorbim despre informaţii false sau nu? Eu zic că da. Dar asta o să decidă altcineva. De-a lungul timpului, au apărut tot felul de situaţii, cu angajaţi, funcţionari publici din cadrul Primăriei, care au spus că se exercită presiuni asupra lor, ca să nu se deschidă drumul de acces, că ei nu mai ştiu de cine să asculte, o angajată mi se pare că a început să şi plângă sub efectul acestor presiuni. Trecând peste asta, eu nu solicitam decât respectarea unui drept legal, în speţă dreptul de proprietate privată, articolul 44 din Constituţia României. Ceea ce se întâmplă în prezent îmi dă dreptate. Instituţia Avocatului Poporului mi-a dat dreptate, comunicându-mi că a solicitat Primăriei Caransebeş să ia măsurile legale şi să i le comunice, de aceea probabil şi domnul consilier Dragoş Curelea a spus că vi se ascund unele lucruri, fiindcă am avut două solicitări către dumneavoastră. La fel, am transmis un memoriu şi către Preşedintele României. S-a transmis către Parchet, dar asta-i altă poveste. IGPR-ul, la fel, Parchetul General, la fel, sub incidenţa articolului 297 din Codul Penal, abuz în serviciu, pentru că dreptul meu este lezat şi în ziua de azi.
M -am întâlnit şi cu primarul Felix Borcean pentru a găsi soluţii, iar unii reprezentanţi ai Primăriei i-au promis, anul trecut, când era campanie electorală, să aibă puţină răbdare şi că în câteva luni drumul respectiv va fi deschis, recunoscând situaţia neplăcută în care se afla el.
Vă adresez rugămintea să luaţi o hotărâre şi, totodată, să nu mi se mai încalce un drept conferit de Constituţia României, pentru că ideea de legalitate o raportăm la Constituţie, după aceea legile în subsidiar. Eu aşa zic.
Domnul Viceprimar spune că, administraţia locală este în posesia sesizărilor şi solicitărilor depuse de cetăţenii care locuiesc pe str. Episcop Miron Cristea, şi că, în această situaţie, nu se putea deschide acel drum fără o investigaţie făcută la faţa locului, pe teren, astfel încât toată lumea să fie mulţumită. Între timp, noi am cerut o ofertă pentru a deschide acel drum, fiindcă trebuie să ştim exact cât ne-ar costa. Ca să le explicăm şi consilierilor, nu este un drum oarecare, pe un deal, să zicem, frezăm şi punem puţină piatră. Este o investiţie foarte, foarte mare. În Caransebeş există poate încă 30 de străzi care aşteaptă ca noi să intervenim pe ele. Nu putem fi obligaţi să deschidem un drum fiindcă aşa vreţi dumneavoastră, acum, pe loc. Noi, ca să deschidem drumul respectiv, trebuie să respectăm şi canalul, iar asta înseamnă să nu-l obturăm, să punem nişte rigole carosabile. Ca să facem toată investiţia acolo, la următorul buget vom propune pentru acest lucru suma de 500.000 de lei. Spre comparaţie, Strada Ardealului ne-a costat 640.000 de lei, iar drumul în cauză are puţin peste 500 de metri. Noi nu puteam face această investiţie, pentru că orice investiţie trebuie prinsă pe lista de investiţii, iar dacă domnii consilieri sunt de acord s-o demarăm, nu este nici un fel de problemă, noi nu am spus că nu deschidem drumul, ci doar că nu avem resursele necesare şi el nu este prioritatea numărul unu. Noi am început deja demersurile, numai că lucrurile nu se pot face peste noapte.
Domnul Nicorescu Dan întreaba, pentru aceşti patru ani în care mi-au fost lezate drepturile, cine răspunde? Eu îmi doresc o asumare, un angajament că acest drum va fi deschis.
Domnul Viceprimar am prezentat situaţia, urmează să vă dăm un răspuns. Vom supune consilierilor locali ca în bugetul de anul viitor să cuprindem şi această investiţie. Dacă va fi sau nu aprobată, nu putem să vă spun, nici eu, nici domnul primar, fiindcă nu vom vota noi, ci consilierii. Dar, iarăşi, repet, asta nu înseamnă că nu suntem de acord cu deschiderea drumului respectiv, ci doar că nu avem banii necesari pentru această investiţie.
Doamna Boncia Cosmina Natalia, multumeşte colegilor consilieri pentru prezenţă, apoi declară închise lucrările şedinţei. Şedinţa a fost publică drept pentru care s-a încheiat prezenta minuta într-un singur exemplar.
MINUTA
Şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes convocata de indata din data de 24.11.2021
Încheiată astăzi, 24.11.2021, cu ocazia şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata prin Dispozitia nr.832/24.11.2021 a Primarului municipiului Caransebeş prin care se propune ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata din data de 24.11.2021.
Punctul 1.- Aprobarea ordinii de zi a şedinţei extraordinare convocata de indata a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 24.11.2021.
Se supune la vor ordinea de zi și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 2.- Proiect de hotarare privind actualizarea valorii investiției ,, Extindere retea de distribuție gaze naturale pentru alimentarea imobilelor din municipiul Caransebeș, situate pe străzile Valea Cenchii, Calea Timișoarei, Corcana”, proiect intocmit de SC Calor Group SRL.
Domnul Paica Simion intreaba daca au inceput lucrarea?
Domnul Viceprimar spune ca au fost depuse proiectele pe SICAP dar valoarea a fost mica si nimeni nu s - a inscris, acum speram ca se vor inscrie.
Domnul Paica Simion mentioneaza ca trebuie sa fim atenti ca ei tot maresc pretul la fiecare 3, 6 luni.
Domnul Manager Bogdea Constantin Florin precizeaza ca noi avem contract cu gazul si ca pana in ianuarie pretul nu se va mai modifica , speram ca pana atunci sa gasim un constructor ca sa efectuam lucrarea.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 3.- Proiect de hotarare privind modificarea HCL nr. 204/22.10.2021 privind predarea către Ministerul, Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Naţională de Investiţii “C.N.I.” S.A., a amplasamentului situat in municipiul Caransebeș, str. Spitalului, f.n., și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiţii “Proiect Tip-Construire cresa medie, municipiul Caransebeș, județul Caraș-Severin”.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 4.- Proiect de hotarare privind alipirea terenurilor inscrise in CF nr. 40679 Caransebeș, in suprafață de 5000 mp si CF nr. 42723 Caransebeș, in suprafață de 5000 mp, aflate in proprietatea municipiului Caransebeș, in vederea intabulării Planului Urbanistic Zonal pentru lucrarea ,,Construire capela, cimitir si imprejmuire teren extravilan Caransebes", strada Stefan Jianu – prelungire in extravilan.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Doamna Natalia Boncia multumeşte colegilor consilieri pentru prezenţă, apoi declară închise lucrările şedinţei. Şedinţa a fost publică drept pentru care s-a încheiat prezenta minută într-un singur exemplar.
MINUTA
Şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes convocata de indata din data de 11.11.2021
Încheiată astăzi, 11.11.2021, cu ocazia şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata prin Dispozitia nr.811/11.11.2021 a Primarului municipiului Caransebeş prin care se propune ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata din data de 11.11.2021.
Punctul 1.- Aprobarea ordinii de zi a şedinţei extraordinare convocata de indata a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 11.11.2021.
Se supune la vor ordinea de zi și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 2.- Aprobarea procesului -verbal al sedintei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes convocata de indata din data de 02.11.2021.
Se supune la vot procesul- verbal si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Domnul Rafa Vasile Iulian intra în sala de ședințe.
Punctul 3.- Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului local si a bugetului centralizat al institutiilor publice , al activitaților finanțate integral sau parșial din venituri proprii si a listei de investitii, pe anul 2021.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 4.- Proiect de hotarare privind modificarea duratei estimate de execuție lucrări pentru obiectivul de investitie “Locuinte pentru tineri destinate inchirierii în regim de înălțime P+2E, 20 u.l., Strada Prof. Constantin Daicoviciu nr. 1A, județul Caraș Severin, Municipiul Caransebeș, localitatea Jupa” prevazută in anexa la HCL nr..152/23.07.2021, de la 16 luni la 12 luni.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 5.- Proiect de hotarare privind alocarea sumei de 78.350 lei Spitalului Municipal de Urgența Caransebes, unitate sanitara colaboratoare a Spitalului Clinic Judetean de Urgența ,, Pius Brînzeu” Timis ,pentru dotarea și funcționarea punctului de operare aeromedical Caransebes.
Domnul Dascalu Valentin întreabă pentru ce se aloca acești bani?
Domnul Primar spune ca a discutat inclusiv cu domnul Arafat, am vrut să mă dumiresc un pic, s-a dat o ordonanta de guvern, o hotarare de guvern, prin care se pot aloca de către UAT pe o perioada determinata pana la intrarea sub jurisdictie și sub controlul financiar total al Ministerului de Intene al acestor unități. Pana atunci UAT -urile prin Spitale pot aloca sume pentru intretinere, pentru dotare cu mobilier sau aparatura, dar și pentru cazare și masa a personalului din aceste unități SMURD. In cazul Caransebesului vor fi 5 persoane care vor beneficia de cazare și masa în perioada care vor fi în Caransebes, nu permanent. Bugetul acesta este estimat pentru 1 an de zile, anul viitor.
Domnul Paica Simion spune ca în raport scrie ca perioada este doar de 2 luni, de la 01.11.2021 pana la 31.12. 2021.
Domnul Primar spune ca sunt incluse toate lucrările care sau făcut pentru amenajare și atunci la anul va trebui alta suma alocata pana la intrarea în jurisdictie, a hotararii de guvern.
Domnul Paica întreabă dacă alte consilii locale din judet mai susțin acest serviciu?
Domnul Primar raspunde ca, nu.
Domnul Paica precizeaza ca în raport funcționarea este pe 4 judete.
Domnul Primar precizeaza ca de asta a vrut sa discute și cu domnul Arafat, parea orecum disproportionata toată treaba, să mă duc să mă plâng acum când suntem nevoiți sa deschidem acest SMURD.
Domnul Dascalu Valentin spune ca poate o să primim acești bani de la Consiliul Judetean, ar trebui și ei sa suporte.
Domnul Primar precizeaza ca ar trebui sa primim de la Consiliul Judetean și ce n am primit data trecută. Noi avem acum acești bani, putem face acest lucru, nu are rost să ne mai uitam în fata sau în spate, ce ar mai putea sau ce nu s-ar mai putea. Este o mandrie pentri noi sa sutinem și da, nu este normal ca doar Caransebesul sa sutina, sa fi fost măcar Consiliul Judetean lângă noi. Nu este o suma foarte mare pe o anumita perioada, pentru o anumita susținere.
Domnul Dragomir Cristian Eugen precizeaza ca ar trebui sa sustinem tot timpul educația și sanatatea.
Domnul Primar spune ca la un moment dat poate vor fi compensate aceste sume, sau poate chiar vor venii fonduri suplimentare de care se va bucura Caransebesul.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 6.- Proiect de hotarare privind inscrierea în proprietatea municipiului Caransebes, domeniul privat a terenului nr. top 48/1 în suprafața de 1248 mp, înscris în CF nr. 34685 Caransebeș, și a terenurilor nr. top 48/2 și nr top 49/2 în suprafața de 720 mp, inscrise în CF 30757 Caransebes, proprietatea Statului Român.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 7.- Proiect de hotarare privind actualizarea valorii investitiei “ Proiectare si executie
reparații terasa ( acoperiș) Spitalul Municipal de Urgență din Caransebesș“.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 8.- Proiect de hotarare privind modificarea statului de funcții al aparatului de specialitate al Primarului municipiului Caransebes, aprobat prin HCL nr. 219/28.10.2021.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Domnul Preda Marius Director Economic intervine si mentioneaza referitor la Punctul 5 ca, la Spital conturile sunt blocate, daca se aloca sume bugetare pentru spital ei nu pot efectua plata decat dupa 90 de zile, deoarece sunt pe arierate, iar cel mai indicat lucru ar fi sa achizitionam noi ca si Primarie echipamentele necesare si sa le transferam la Spital pe baza de proces- verbal sau cum prevede legea.
Domnul Bogdea Constantin ,administrator public, informeaza ca suntem in implementare cu proiectul pe fluide medicale, urmeaza sa semnam contractul.
Doamna Gagiu Carmen, delgat satesc spune ca azi a avut loc intalnirea cu reprezentantii AQUACARAS la Jupa si ca s-au lamurit cateva lucruri, domnii chiar sunt dispusi sa rezolve problemele, dar o sa avem nevoie si de o colaborare din partea Primariei. Discutiile au fost utile sper sa se si rezolve.
Doamna Natalia Boncia multumeşte colegilor consilieri pentru prezenţă, apoi declară închise lucrările şedinţei. Şedinţa a fost publică drept pentru care s-a încheiat prezenta minută într-un singur exemplar.
MINUTA
Şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes convocata de indata din data de 02.11.2021
Încheiată astăzi, 02.11.2021, cu ocazia şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata prin Dispozitia nr.793/02.11.2021 a Primarului municipiului Caransebeş prin care se propune ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata din data de 02.11.2021.
Punctul 1.- Aprobarea ordinii de zi a şedinţei extraordinare convocata de indata a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 02.11.2021.
Se supune la vor ordinea de zi și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 2.- Aprobarea procesului -verbal al sedintei ordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes din data de 28.10.2021.
Se supune la vot procesul- verbal si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 3.- Proiect de hotarare privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimat pentru obiectivul de investiții „Modernizare străzi în municipiul Caransebeș – I” - străzile Tudor Vladimirescu, Țarinei, Teiușului, Valea Cenchii, Zăganului, I.C. Bratianu, Vf.Pietrei, Corneliu Baba, Pipirigul Mare și Râul Alb, prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 4.- Proiect de hotarare privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimat pentru obiectivul de investiții „Modernizare străzi în municipiul Caransebeș – II” - străzile Semenic, Aviatorilor, Muntele Mic, Closca, Horia, Sarmisegetuza, George Cosbuc, Zăbranului, Simion Barnutiu, Pipirigul Mic, 1 Mai, I.L.Caragiale, Rovine și Arinului, prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 5.- Proiect de hotarare privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimat pentru obiectivul de investiții „Modernizare si extindere trotuare în municipiul Caransebeș ” - străzile Traian Doda,Cetatii, Romanilor, Potocului, Calea Severinului, Garii, Traian , Căpitan Iancu Temeș și Poiana, prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 6.- Proiect de hotarare privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimat pentru obiectivul de investiții „Reabilitare străzi în municipiul Caransebeș ” - străzile Splaiul Sebesului, Gradinilor, Luncii, Pajistei, Dumbravei, Zăvoiului, Florilor, prin Programul național de investiții”Anghel Saligny”.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 7.- Proiect de hotarare privind numirea reprezentanților Consiliului Local al municipiului Caransebes in Comisiile de evaluare a probelor de interviu privind organizarea și desfășurarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director si director adjunct ale unitaților de invațămât preuniversitar de stat de pe raza municipiului Caransebeș.
Doamna Cristescu Codruta o propune pe doamna Ponetchi Maria ca reprezentant din partea Consiliului Local al municipiului Caransebes Comisiile de evaluare a probelor de interviu privind organizarea și desfășurarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director si director adjunct ale unitaților de invațămât preuniversitar de stat de pe raza municipiului Caransebeș.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Doamna Natalia Boncia multumeşte colegilor consilieri pentru prezenţă, apoi declară închise lucrările şedinţei. Şedinţa a fost publică drept pentru care s-a încheiat prezenta minută într-un singur exemplar.
MINUTA
Şedinţei ordinare a Consiliului Local din data de 28.10.2021
Cu ocazia şedinţei ordinare din data de 28.10.2021 a Consiliului Local al municipiului Caransebeş, convocată prin Dispoziţia Primarului nr. 776/22.10.2021 , prin care se propune ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 28.10.2021.
Punctul 1.- Aprobarea ordinii de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 28.10.2021.
Domnul Primar propune completarea ordinii de zi cu urmatoarele proiecte de hotarare:
1. Proiect de hotarare privind aprobarea procesului-verbal al sedintei extraordinare convocata de indata din data de 22.10.2021.
2. Proiect de hotarare privind rectificarea listei de investitii a bugetului local, anexa la HCL nr 201/19.10.2021.
3. Proiect de hotarare privind aprobarea contului de executie al bugetului local pe trimestrul II, 2021.
4. Proiect de hotarare privind aprobarea contului de executie al bugetului de autofinantate si subventii pe trimestrul II, 2021.
5. Proiect de hotarare privind aprobarea bugetului și indicatorii fizici ai proiectului ,,Gestionarea crizei sanitare COVID 19 în unitățile de învățământ din municipiul Caransebes”.
6. Proiect de hotarare privind asocierea municipiului Caransebes in calitate de lider cu unitatile de invatamant si serviciile publice din subordinea Consiliului Local, in calitate d easociati, in vederea depunerii de oferta comuna catre Bursa Romana de Marfuri avand ca obiect atribuirea acordului – cadru de furnizare gaze naturale.
7. Proiect de hotarare privind aprobarea darii în folosință gratuită către SC TRANSAL URBIS SRL a terenurilor si constructiilor înscrise în C.F. 36074 Caransebeș, cu nr. top 36074, proprietatea Orașului Caransebeș, domeniul privat, cu destinatia de punct de transvazare deseuri municipale.
8. Proiect de hotarare privind respingerea plângerii prealabile formulată de Institutia Prefectului Judetul Caras-Severin impotriva HCL nr.165 din 31.08.2021 inregistrata la registratura Primariei municipiului Caransebes cu nr. 28959/20.10.2021.
9. Proiect de hotarare privind respingerea plângerii prealabile formulată de doamna Mălăescu Maria, înregistrată la registratura Primăriei municipiului Caransebeș cu nr. 26823 din 01.10.2021, împotriva Hotărârii Consiliului Local al municipiului Caransebeș cu nr. 165 din 31.08.2021, ca neîntemeiată.
Domnul Primar precizeaza ca toate cele trei plângeri se resping ca neintemeiate.
10. Proiect de hotarare privind respingerea plângerii prealabile formulată de Sindicatul Solidaritatea Sanitară Caraș-Severin, reprezentat prin președinte – Posipal Marius, înregistrată la registratura Primăriei municipiului Caransebeș cu nr. 28364 din 15.10.2021, împotriva Hotărârii Consiliului Local al municipiului Caransebeș cu nr. 165 din 31.08.2021,ca neîntemeiată.
11. Proiect de hotarare privind emiterea Avizului de atribuire/schimbarea denumirii institutiei Căminul de Persoane Varstnice ,, Sfintii Constantin și Elena” Caransebes.
12. Proiect de hotarare privind emiterea Avizului de atribuire/schimbarea denumirii Centrului de Îngrijire și Asistenta pentru Persoanele Adulte cu Dizabilitati ,, Sfintii Constantin și Elena” Caransebes.
Se supune la vot ordinea de zi cu completarile aduse și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 1.- Aprobarea ordinii de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş, din data de 28.10.2021.
Se supune la vot aprobarea ordinii de zi si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 2.- Aprobarea procesului-verbal al sedintei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş, convocata de îndată in data de 19.10.2021.
Se supune la vot procesul- verbal si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 3.- Proiect de hotarare privind vanzarea prin licitatie publica cu plic inchis a terenului înscris în CF nr.43722 Caransebeș, nr.cad.43722în suprafață de 57 mp, proprietatea municipiului Caransebeș.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 4.- Proiect de hotarare privind vânzarea prin licitație publică cu plic închis a terenului înscris în CF nr.44229 Caransebeș, nr.cad.44229, în suprafață de 2 mp, proprietatea municipiului Caransebeș.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 5.- Proiect de hotarare privind vânzarea parcelei de teren inscrisa in CF nr. 31767 Caransebes nr. cad 31767 in suprafata de 269 mp, proprietatea municipiului Caransebes, catre domnul Ungureanu Costica in calitate de proprietar al constructiei edificate pe teren.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 6.- Proiect de hotarare privind dezmembarea terenului înscris în CF nr.43978 Caransebeș, nr.cad. 43978 în suprafață de 3205 mp, proprietatea municipiului Caransebeș, în vederea darii în administrare către Clubul Sportiv Scolar Caransebes a unei suprafete de 128 mp de teren pentru amenajarea unui teren de antrenament.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba u majoritate de voturi din cei perezenti, cu 18 voturi pentru iar domnul Dragomir Cristian Eugen nu voteaza.
Punctul 7. Proiect de hotarare privind darea în administrare către DSVSA Caraș-Severin a unui spatiu în suprafață de 70,60 mp, situat la etajul 1 al imobilului din Piața Gugulanilor Caransebes, str. Piata Lemnelor nr.1,indentificat în CF nr. 39272 Caransebeș, proprietate publică a municipiului Caransebeș, pe termen de 5 ani.
Domnul Schinteie Petru spune ca este de acord, dar pentru că mandatul nostru se termină peste 3 ani nu e corect ca atribuirea acestui spațiu să se facă pe 5 ani. Cei care vor veni după noi vor decide la vremea respectivă. Amendamentul meu vine și după ce Guvernul ne-a omis de la alocarea de fonduri, pe noi ca și municipiu, iar DSVSA este în subordinea Guvernului.
Domnul Curelea Dragos intreaba daca este cu titlu gratuit?
Doamna Secretar General spune ca administrarea este doar cu titlu gratuit, conform legii, deoarece se atribuie unei institutii publice.
Se supune la vot proiectul de hotărâre cu amendamentul adus si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 8. Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a patinoarului artificial din municipiul Caransebeș ,Parcul Teius.
Domnul Curelea Dragos intreaba daca aceasta investitie este cuprinsa in bugetul local?
Domnul Dascalu Valentin raspunde ca, da.
Domnul Primar spune ca au fost discutii cu privire la achiziţionarea, în viitor, a unui patinoar mobil, astfel încât să nu mai fie nevoie să se închirieze, în fiecare iarnă, unul, anul acesta, dacă patinoarul va fi funcţional, având în vedere situaţia specială determinată de pandemia de Covid, el să fie cumpărat. Au fost purtate discuţii atât cu conducerea SPIR, cât şi cu reprezentanţii Direcţiei Economice a Primăriei, oferta este de 50.000 de euro, plus închirierea pe anul acesta, de 30.000 de euro, deci un total de 80.000 de euro. Având în vedere această sumă, ne-am gândit, în sfârşit, să-l achiziţionăm, fiindcă până acum n-am găsit furnizori. Urmează să le facem o ofertă, dar nu de maniera a ceea ce am primit de la ei. Suntem pentru cumpărarea acestui patinoar, şi cred că sunteţi cu toţii de acord, în condiţiile în care suma va fi de 50.000, hai să zicem plus maximum 10.000 de euro.
Domnul Dragomir Cristian spune ca ar trebui sa luam un patinoar mare, sa nu fie mic, sa se poata face sport si sa fie si de agrement.
Domnul Primar spune ca o sa fie un patinoar la fel ca si pana acum, investitia se va amortiza in cativa ani.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 9. Proiect de hotarare privind aprobarea Planului de măsuri pentru perioada sezonului rece 2021-2022.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 10. Proiect de hotarare privind aprobarea atribuirea unor loturi de teren in folosinta gratuita in zona Valea Cenchii, cu destinatia construire locuinte pentru tineri, conform Legii nr.15/2003 si retragerea dreptului de folosinta acordat, ca urmare a renuntarii unor beneficiari.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 11. Proiect de hotărâre privind ajustarea/modificarea tarifelor practicate de SC TRANSAL URBIS SRL pentru activitatea de precolectare, colectare, transport și depozitare a deseurilor din municipiul Caransebes.
Domnul Purdescu Alin spune ca ambii reprezentanti ai SC TRANSAL sunt în sala și solicita lamuriri cu privire la acest proiect, deoarece s-au primit și bani de la Primărie, a înțeles ca s-au făcut și diferitele angajări despre care tot am vorbit, ce se întâmpla?
Domnul Minea Mihai spune ca organigrama nu s a schimbat, locurile sunt vacante, posturile au fost doar organizate iar din cei 950.000 lei primiti de la Primărie nu ne au fost de ajuns nici sa ducem gunoiul de la Tiglarie. Din eforturile noastre am plătit penalități de aproape 700.000 de lei către Green Ecobaur, pentru două facturi neachitate la timp, datorii către ANAF, pentru esalonare.
Domnul Dascălu Valentin întreabă pe domnul Minea Mihai, ce măsura au întreprins măcar pentru recuperarea penalităților plătite la Ecobauer?
Domnul Minea Mihai spune ca nu stă în puterea sa să întreprind ceva pentru că nu estejurist și nu știe împotriva cui să se îndrepte, iat consiliul local ca acționar unic, ca proprietar, poate ar trebui să faca treaba asta, dansul fiind un administrator al societății.
Domnul Dascalu Valentin spune ca doar se cer fonduri de la primărie și consiliul local, sumele astea de la Ecobauer trebuie să fie imputate cuiva, penalitățile de sute de mii de lei, nu datoria. Sumele acestea vor trebui recuperate de la cineva.
Domnul Minea Mihai spune ca a înțeles și se va consulta cu colegul jurist.
Domnul Purdescu Alin sune ca, dacă s-a plătit datoria către ECOBAUR, inseamna cas societatea este pe profit atunci.
Domnul Minea spune ca nu este încă pe profit. Trebuie selectat gunoiul, avem utilaje vechi, este vorba despre un flux tehnologic, ne gândim cum este cel mai bine.
Domnul Dragomir întreabă dacă s-a făcut un plan de achiziție pentru tehnologizare.
Domnul Minea spune ca s-a cerut oferta și când o să o primeasca o să o prezinte.
Domnul Curelea mulțumește domnului Minea ca a primit raportul de audit de la Transal.Precizeaza ca in același timp se stie ca se fac bani frumoși din gunoi și deseuri, orice companie privata se bate sa prinda un municipiu un oraș pentru asa ceva. Mă bucur ca au fost destui consilieri din mandatele trecute aici și o să vedeți ca anul finaciar 2018 aceasta companie a avut pierderi de 1.400.000 lei în 2019, de 800.000 lei iar în 2020 de 2.000.000 de lei, eu zic ca, dacă în fiecare ar fi fost așa de virulenti cum suntem acum nu se ajungea unde suntem azi, ce s-a întâmplat chiar nu știu, cumva toate tarifele au crescut și ar fi cumva nedrept ca tariful la gunoi sa nu crească, dar în același timp l aș întreba pe domnul Minea cu cât a crescut gradul de reciclare și cât deseu mai avem de pus în Pipirig?
Domnul Minea spune ca 10%, iar gunoiul selectiv nu s-a mai vândut la 50 de lei ci la 800 lei tona și acum avem o oferta pentru plastic la 3200 lei tona.
Domnul Curelea întreabă ca în bugetul local au fost cuprinse 8 platforme câte s-au realizat?
Domnul Primar spune ca nu s-au realizat pentru ca în unele situații nu s-au putut instala ca nu am primit aviz de la CFR, ne am reorientat pentru varianta cu acele tarcuri pentru ca fiecare locatar va primi o cartele pentru a intra și atunci se vor putea monitoriza mai bine pentru ca sunt insotite și de camere video. Va fi un control și pe asociatii, și nu se va mai putea arunca așa gunoiul la întâmplare.
Doamna Gagiu Carmen delegat satesc spune ca atunci o să fie o problemă, așa cum se întâmpla acum cu cei care arunca la Jupa.
Domnul Primar spune ca pentru aceasta problema avem un sistem de supraveghere care de săptămâna viitoare va fi functional.
Doamna Gagiu Carmen delegat satesc spune ca putem sa avem 10 firme de Transal dacă nu constientizam noi ca aceste gunoaie trebuie selectate, gunoaiele acestea ne vor costa din ce în ce mai mult, trebuie să ne implcam sa vedem cum putem selecta ca sa nu mai ducem atât gunoi la Lupac.
Domnul Paica Simion întreabă ca la deponeu era 200 lei tona plus TVA si taxa de mediu 80 de lei ?
Domnul Minea spune ca este 210 lei cu tot cu taxa.
Domnul Paica spune ca în total ar fi 300 lei tona dusa la deponeu cu tot cu taxa inmultiti cu 2700 mc, cât ar fi? Sunt atâtea firme în oraș și bani tot nu sunt. Dacă nu se aduna selectiv se mai aplica încă o taxa.
Domnul Primar spune ca a mai fost o prtopunere și în vechea conducere o marire pana la 16 lei, acum se mărește cu 4 lei, în procente suna mult. In realitate, acest ftarif ar fi fost din anul 2017, știți foarte bine cât de mult s-au scumpit toate. Dacă nu o să votați acest proiect, Transalul din alte surse care înseamnă tot banii noștri cumva pe ocolite, o să finantam dacă dorim să fie o societatea productiva. Societatea trebuie tehnologizata. Este vorba de 4 lei. Toate s-au scumpit, benzina cu 2 lei, eu zic ca nu o să vina oamenii la Primărie, îmi asum eu toată treaba asta.
Domnul Curelea spune ca , gradul de recilare este slab, de la 5% la 10% este foarte puțin, noi trebuie sa ajungem la 80%, trebuie să ne gândim cu toții la recilarea și în școli.
Domnul Minea spune ca reciclam toată cantitatea care este colectata selectiv.
Domnul Primar spune ca la noi gunoiul nu înseamnă nimic, dar costa. Nu o să fie reciclare pana nu ne arde bunuzarul .
Domnul Curelea spune ca avem și legea compostului.
Domnul Minea Mihai spune ca la nivel de municipiu s-a luat legătura cu SPIR -ul să facem un deponeu, avem acele 50 de pubele maro, o să vedem de la anul unde le punem, sau alte variante.
Acest compost este fractia cea mai mare din gunoiul selectiv .
Domnul Viceprimar întreabă cât costa aceasta banda?
Domnul Minea spune ca 15.000 euro.
Domnul Viceprimar spera ca se va achiziționa aceasta banda în 6 luni .
Domnul Dascalu Valentin spune ca aceasta creștere de 40%, nu este tocmai binevenita, sunt 4sau 5 persoane intr o familie este 20 lei pe luna, cred ca 2 lei ar fi suficient.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba cu majoritate de voturi din cei prezenti cu 12 voturi ,,pentru'' din partea domnilor Bistrean Sanda, Curelea Dragos Constantin , Pasere Felician Ionel, Cristescu Codruta, Corduneanu Marian, Boncia Natalia- Cosmina, Schinteie Petru, Dascalu Valentin, Pasat Aurel, Stefaroi Iulian - Vlad, Bojin Simion, Sabadis Ionel și 7 voturi ,,împotriva'' din partea domnilor Ponetchi Maria, Craciunescu Emanuela- Iconia , Purdescu Alin, Paica Simion, Rafa Vasile- Iulian, Todorescu Lazar, Dragomir Cristian Eugen .
Punctul 12. Proiect de hotărâre privind numirea doamnei Radoi Daniela Nicoleta in functia de administrator al SC CAZARE SI SERVICII PUBLICE SRL, incheierea contractului de mandat pe o perioada de 1 an începând cu data de 01.11.2021 și actualizarea Actului Constitutiv al societății.
Domnul Corduneanu Marian întreabă ce măsura s-a intreprins pana acum de când ați primit aceasta funcție?
Doamna Radoi Daniela spune ca societatea se gospodareste din banii proprii, puțini, am zugravit niște camere , dar nu mare lucru, momentan este singurul internat scolar din Carnsebes, avem un grad de ocupare de 50, 60 %, am renovat baile acum 2 ani cu ajutorul Serviciului Intretinere și Reabilitare , partea din fata este renovata dar partea din spate este tot cu mobilier vechi.
Domnul Primar spune ca internatul de la C.D. LOGA are un grad de ocupare de 100%.
Domnul Dascalu Valentin spune ca ar trebui să ne ocupam și de celălalt internat.
Domnul Schinteie întreabă dacă s-a primit solicitarea de la AQUACARAS?
Doamna Radoi Daniela spune ca da, s-a zugravit iar de luni vor aocupa spațiul.
Domnul Purdescu Alin atrage atenția ca la CNP - ul doamnei Radoi Daniela este trecut un 2 în plus.
Se supune la vot proiectul de hotărâre cu rectificarea facuta si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 13. Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantilor Consiliului Local al municipiului Caransebes în Consiliile de Administratie ale Unitatilor de învățământ de pe raza municipiului Caransebes.
Domnul Schinteie Petru propune urmatoarele :
Colegiul National ,,Traian Doda”
Stefaroi Iulian - Vlad
Corduneanu Marian
Todorescu Lazar
Se supune la vot propunerea făcută si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Colegiul National ,,C.D. Loga”
Dascalu Valentin
Schinteie Petru
Ponetchi Maria
Se supune la vot propunerea făcută si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Liceul Tehnologic ,,Dacia”
Boncia Natalia Cosmina
Rafa Vasile – Iulian
Bistrean Sanda
Se supune la vot propunerea făcută si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Liceul Tehnologic ,,Decebal”
Stefaroi Iulian -Vlad
Purdescu Alin
Paica Simion
Se supune la vot propunerea făcută si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Liceul Tehnologic ,,Trandafir Cocârlă”
Pasat Aurel
Stefaroi Iulian-Vlad
Se supune la vot propunerea făcută si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Liceul Tehnologic ,,MAX AUSNIT “
Sabadis Ionel - Adreian
Se supune la vot propunerea făcută si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Seminarul Teologic Ortodox ,,Episcop Ioan Popasu
Pasat Aurel
Bojin Simion
Se supune la vot propunerea făcută si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Gradinita cu program prelungit nr.2
Todorescu Lazar
Se supune la vot propunerea făcută si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Gradinita cu Program Prelungit nr.4
Boncia Natalia- Cosmina
Se supune la vot propunerea făcută si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Clubul Sportiv Scolar Caransebes
Dascalu Valentin
Corduneanu Marian
Se supune la vot propunerea făcută si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Clubul Copiilor Caransebes
Boncia Natalia- Cosmina
Se supune la vot propunerea făcută si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Gradinita ,,Sf. Ursula“ Caransebes
Craciunescu Emanuela -Iconia
Se supune la vot propunerea făcută si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 14. Proiect de hotărâre privind desemnarea cadrului tehnic cu atributii in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgența.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 15. Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcții al Aparatului de Specialitate al Primarului municipiului Caransebes.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 16. Proiect de hotărâre privind acordarea Titlului de ,,Cetațean de Onoare” al municipiului Caransebeș, sportivei Copaceanu Georgiana-Anastasia.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 17. Prezentarea Deciziei Camerei de Conturi Caras-Severin nr. 20/2021 și a Procesului Verbal de Constatare din 30.07.2021 ca urmare a actiunii de verificare efectuata la UAT Municipiul Caransebes.
Punctul 1 peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind aprobarea procesului-verbal al sedintei extraordinare convocata de indata din data de 22.10.2021.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 2 peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind rectificarea listei de investitii a bugetului local, anexa la HCL nr 201/19.10.2021.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 3 peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind aprobarea contului de executie al bugetului local pe trimestrul II, 2021.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 4 peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind aprobarea contului de executie al bugetului de autofinantate si subventii pe trimestrul II, 2021.
Se supune la vot proiectul de hotărâre cu amendamentul adus si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 5 peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind aprobarea proiectului ,a bugetului și indicatorii fizici ai proiectului ,,Gestionarea crizei sanitare COVID 19 în unitățile de învățământ din municipiul Caransebes”.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 6 peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind asocierea municipiului Caransebes in calitate de lider cu unitatile de invatamant si serviciile publice din subordinea Consiliului Local, in calitate d easociati, in vederea depunerii de oferta comuna catre Bursa Romana de Marfuri avand ca obiect atribuirea acordului – cadru de furnizare gaze naturale.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 7 peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind aprobarea darii în folosință gratuită către SC TRANSAL URBIS SRL a terenurilor si constructiilor înscrise în C.F. 36074 Caransebeș, cu nr. top 36074, proprietatea Orașului Caransebeș, domeniul privat, cu destinatia de punct de transvazare deseuri municipale.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 8 peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind respingerea plângerii prealabile formulată de Institutia Prefectului Judetul Caras-Severin impotriva HCL nr.165 din 31.08.2021 inregistrata la registratura Primariei municipiului Caransebes cu nr. 28959/20.10.2021, ca neîntemeiată.
Doamna Bistrean Sanda spune ca a citit toată documentatia ce a stat la baza acestui proiect de hotărâre și ca Institutia Prefectului judetul Caras-Severin verifica legalitatea hotararilor, cum putem noi sa votam așa ceva?
Domnul Primar spune ca noi consideram ca avem dreptate.
Doamna Bistrean Sanda precizeaza ca la finalul adresei este solicitarea ca în cel mai scurt termen posibil de la primirea prezentei sa procedati la reanalizarea Hotararii în cauza și pe cale de consecinta sa o revocati, cu informarea în maxim 30 de zile a prefectului asupra masurii dispuse.Eu consider ca Prefectul este o entitate mai superioara.
Domnul Schinteie Petru precizeaza ca la finalul adresei scrie ,, În cazul în care în termenul precizat nu ați procedat la revocarea HCL nr. 165/13.08.2021, ne rezervam dreptul de a promova o acțiune în contencios adminstrativ”, el singur spune ca pararea lui nu este finala.
Doamna Bistrean Sanda întreabă ce reprezintă o plângere prealabila?
Doamna Secretar spune ca prin plângerea prealabila s-a făcut referire la nerespectarea normativul de personal prevăzut de OMS 1224/2010. Plângerea prealabila este o procedura intermediara prevazuta de legea contenciosului administrativ de care uzeaza cei nemultumiti inainte de a se adresa instantei.. Reprezentantii Spitalului au depus documentele pe care le aveți la mapa, și sunt prezenti în sala pentru a sustine legalitatea proiectului.
Domnul Curelea Dragos spune ca, atunci o să mergem în justiție.
Domnul Purdescu întreabă de ce a fost pus peste ordinea de zi?
Domnul Primar spune ca dacă am primit- o trebuie pusa în proxima sedinta pentru a nu ieși din termen.
Este hotărârea Consiliului Local pe care o sustinem, dacă am votat-o atunci în cunoștința de cauza ,o votam și acum, în cunoștința de cauza.
Doamna Bistrean Sanda și domnul Curelea Dragos precizeaza ca data trecută s-au abtinut și ca la fel vor face și acum.
Domnul Adrian Dumbrava managerul Spitalului spune ca a prezentat actele la Consiliul Local și discutat și cu Prefectul, cu privire la normativul de personal potrivit ordinului Ministerului Sănătății, după care s-au ne am ghidat când am făcut reorganizarea, care este perfect legala. Domnul Prefect nu avea cunoștința de aceste documente, de asemenea faptul ca noi trebuie sa luam în considerare doar sindicatul care este reprezentativ la nivelul Spitalului. Am prezentat documentatia și daca motivam, lucrurile se opresc aici și nu mai mergem în contencios.Organigrama transpune în realitate o structura aprobata de Ministerul Sănătății, cu un an în urma.
Doamna Bistrean Sanda întreabă când s-a discutat cu domnul Prefect?
Domnul Dumbrava Adrian răspunde ca în urma cu doua zile.
Doamna Bistrean Sanda spune ca atunci trebuia să ne trimită o alta adresa.
Doamna Sanda Neculaes, consilier juridic intervine și spune ca în urma discutiei cu Domnul manager Dumbrava , nu este obligat prefectul sa trimita o alta adresa. Plângerea prealabila a ajuns ieri la juridic iar Prefectura, la data când a primit hotărârea consiliului, prin juristul de zona, are obligatia sa verifice legalitatea și dacă se va adopta aceasta hotărâre, va fi și aceasta supusa verificarii Instituiei Prefectului. În conditiile în care se constata ca nu este legala, se va acționa în instanța.
Domnul Primar spune ca Prefectura verifica legalitatea tututor hotararilor, aceasta hotărâre a fost votata în luna august și a intrat în vigoare.Niste persoane au făcut o plângere,si bineânțeles ca Prefectul trebuie sa verifice.
Domnul Schinteie Petru spune ca ar vrea să se discute despre plângerea prealabila pentru ca ea face obiectul proiectului de hotărâre .Ori se aproba aceasta hortarare ,ori se respinge, tot în instanța se merge , dacă se merge. HCL nr.165/2021 rămâne valabilă.
Domnul Primar precizeaza ca nu este obligatoriu să se meargă în instanta.
Se supune la vot proiectul de hotărâre cu precizarea făcută de domnul Primar ,,ca neintemeiata” si se aproba cu majoritate de voturi din cei prezenti și 2 abtineri din partea doamnei Bistrean Sanda și a domnului Curelea Dragos.
Punctul 9 peste ordinea de zi .Proiect de hotarare privind respingerea plângerii prealabile formulată de doamna Mălăescu Maria, înregistrată la registratura Primăriei municipiului Caransebeș cu nr. 26823 din 01.10.2021, împotriva Hotărârii Consiliului Local al municipiului Caransebeș cu nr. 165 din 31.08.2021, ca neîntemeiată.
Domnul Purdescu Alin spune ca proiectul presupune respingerea plangerii doamnei Maria Malaescu.
Doamna Secretar spune ca proiectul privind plangerea prealabila, ori ca se supune la vot și trece, ori ca se respinge, nu produce efecte asupra hotararii. Este doar o procedura prevazuta de legea contenciosului administativ.
Domnul Primar spune ca mai mult, puteam sa nu o punem pe ordinea de zi.
Doamna Georgeta Neculaes spune ca în cazul în care cel care a formulat- o nu o formula, în instanța cererea de chemare în judecată se respingea ca inadmisibila.
Domnul Schinteie Petru spune ca producea efecte dacă aparatul de specialitate aducea modificari la HCL nr.165/2021.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba cu majoritate de voturi din cei prezenti și 2 abtineri din partea doamnei Bistrean Sanda și a donului Curelea Dragos. .
Punctul 10 peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind respingerea plângerii prealabile formulată de Sindicatul Solidaritatea Sanitară Caraș-Severin, reprezentat prin președinte – Posipal Marius, înregistrată la registratura Primăriei municipiului Caransebeș cu nr. 28364 din 15.10.2021, împotriva Hotărârii Consiliului Local al municipiului Caransebeș cu nr. 165 din 31.08.2021, ca neîntemeiată.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 11 peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind emiterea Avizului de atribuire/schimbarea denumirii institutiei Căminul de Persoane Varstnice ,, Sfintii Constantin și Elena” Caransebes.
Domnul Schinteie Petru propune ca amendament sa se elimine din proiect sintagma,, ,,institutie care se intenționează a fi desfiintata prin hotărârea Consiliului Judetean.''.
Se supune la vot proiectul de hotărâre cu amendamrntul adus si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 12 peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind emiterea Avizului de atribuire/schimbarea denumirii Centrului de Îngrijire și Asistenta pentru Persoanele Adulte cu Dizabilitati ,, Sfintii Constantin și Elena” Caransebes.
Doamna Secretar General spune ca din eroare Consiliul Judetean a solicitat avizarea denumirii Centrului de Îngrijire și Asistenta pentru Persoanele Adulte cu Dizabilitati ,, Sfintii Constantin și Elena” Caransebes iar denumirea corecta este Centru de Îngrijire și Asistenta pentru Persoane Adulte cu Dizabilitati ,, Sfintii Constantin și Elena” Caransebes.
Se supune la vot proiectul de hotărâre cu amendamentul adus si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 17. - Intrebari. Interpelari.
Punctul 18.- Diverse.
Doamna Boncia Cosmina Natalia, multumeşte colegilor consilieri pentru prezenţă, apoi declară închise lucrările şedinţei. Şedinţa a fost publică drept pentru care s-a încheiat prezenta minuta într-un singur exemplar.
MINUTA
Şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes convocata de indata din data de 22.10.2021
Încheiată astăzi, 22.10.2021, cu ocazia şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata prin Dispozitia nr.771/21.10.2021 a Primarului municipiului Caransebeş prin care se propune ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata din data de 22.10.2021.
Punctul 1.- Aprobarea ordinii de zi a şedinţei extraordinare convocata de indata a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 22.10.2021.
Se supune la vor ordinea de zi și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 2.- Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei tehnico-economice, faza documentatie tehnica pentru autorizație de construire/Proiect tehnic , pentru investitia „ Instalatie electrica sectia ATI Spital municipal de Urgenta din Caransebes - proiectare si execuție.”
Se supune la vot procesul- verbal si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 3.- Proiect de hotarare privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administației prin Compania Naţională de Investiţii “C.N.I.” S.A., pe baza de protocol, a amplasamentului teren intravilan, categoria de folosință curți construcții, situat în municipiul Caransebeș aflat în proprietatea municipiului Caransebeș, domeniul public, în suprafață de 9000 mp, identificat in CFnr. 44324 Caransebeș, nr. Cad. 44324, liber de orice sarcini, în vederea şi pe perioada realizării de către „C.N.I.” – S.A. a obiectivului de investiţii „Construire creșă medie”.
Domnul Schinteie Petru solicita mai multe detalii referitoare la cresa.
Domnul Jigoria Liviuspune ca este pentru un numar de 70 prescolari, construcția va fi pe 1000 mp iar întreg terenul pus la dispoziție 9000 mp.
Domnul Schinteie Petru spune ca s a obținut cu operativitate extrasul de carte funciara în urma dezmembrarii terenului in sedinta anterioara și felicita consilierii locali pentru prezenta fiind a treia sedinta de îndată.
Domnul Primar precizeaza ca cele doua crese din oraș au fost date în administrarea directa a Inspectoratului Scolar iar noi am ales varianta de mijloc pentru o cresa medie.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Doamna Natalia Boncia multumeşte colegilor consilieri pentru prezenţă, apoi declară închise lucrările şedinţei. Şedinţa a fost publică drept pentru care s-a încheiat prezenta minută într-un singur exemplar.
ROMÂNIA
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
MUNICIPIUL CARANSEBEŞ
CONSILIUL LOCAL
MINUTA
Şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes convocata de indata din data de 19.10.2021
Încheiată astăzi, 19.10.2021, cu ocazia şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata prin Dispozitia nr.769/19.10.2021 a Primarului municipiului Caransebeş prin care se propune ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata din data de 19.10.2021.
Punctul 1.- Aprobarea ordinii de zi a şedinţei extraordinare convocata de indata a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 19.10.2021.
Se supune la vor ordinea de zi și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 2.- Aprobarea procesului-verbal al sedintei extraordinare, a Consiliului Local al municipiului Caransebes convocata de indata din data de 15.10.2021.
Se supune la vot procesul- verbal si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 3.- Proiect de hotarare privind aprobarea rectificarii bugetului local al municipiului Caransebes si a bugetului centralizat al institutiilor publice si activitatilor finantate integral sau partial din venituri proprii pe anul 2021.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Doamna Natalia Boncia multumeşte colegilor consilieri pentru prezenţă, apoi declară închise lucrările şedinţei. Şedinţa a fost publică drept pentru care s-a încheiat prezenta minută într-un singur exemplar.
ROMÂNIA
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
MUNICIPIUL CARANSEBEŞ
CONSILIUL LOCAL
MINUTA
Şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes convocata de indata din data de 15.10.2021
Încheiată astăzi, 15.10.2021, cu ocazia şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata prin Dispozitia nr.766/15.10.2021 a Primarului municipiului Caransebeş prin care se propune ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata din data de 15.10.2021.
Punctul 1. Alegerea presedintelui de sedinta al Consiliului Local al municipiului Caransebes pe o perioada de 3 luni.
Doamna Ponetchi Maria propune presedinte pe urmatoarele 3 luni pe domnul Todorescu Lazar.
Se supune la vot propunerea de alegere a domnului Tododrescu Lazar si se resipnge cu 8 voturi pentru din partea domnilor Purdescu Alin, Dragomir Cristian, Ponetchi Maria, Craciunescu Emanuela, Todorescu Lazar, Paica Simion, Rafa Vasile, si Curelea Dragos si 9 abtineri din partea domnilor Corduneanu Marian, Pasere Felician Cristescu Codruta, Bojin Simion, Sabadis Ionel, Dascalu Valentin, Schinteie Petru, Pasat Aurel, Boncia Natalia.
Domnul Pasere Felician Ionel propune presedinte pe urmatoarele 3 luni pe doamna Natalia Boncia.
Se supune la vot propunerea de alegere a doamnei Boncia Natalia si se aproba cu 9 voturi pentru din partea domnilor Corduneanu Marian, Pasere Felician Cristescu Codruta, Bojin Simion, Sabadis Ionel, Dascalu Valentin, Schinteie Petru, Pasat Aurel, Boncia Natalia si 8 abtineri din partea domnilor Purdescu Alin, Dragomir Cristian, Ponetchi Maria, Craciunescu Emanuela, Todorescu Lazar, Paica Simion, Rafa Vasile, si Curelea Dragos.
Punctul 2.- Aprobarea ordinii de zi a şedinţei extraordinare convocata de indata a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 15.10.2021.
Se supune la vor ordinea de zi și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 3.- Aprobarea procesului-verbal al sedintei ordinare, a Consiliului Local al municipiului Caransebes din data de 30.09.2021.
Se supune la vot procesul- verbal si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 4.- Proiect de hotarare privind aprobarea rectificarii bugetului local al municipiului Caransebes si a bugetului centralizat al institutiilor publice si activitatilor finantate integral sau partial din venituri proprii pe anul 2021.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 5.- Proiect de hotarare privind aprobarea dezmembrarii terenului înscris în CF nr.44228 Caransebeș, nr.cad. 44228 ,în suprafață de 18065 mp, proprietatea municipiului Caransebeș, domeniul public, în vederea construrii unei creșe.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Doamna Natalia Boncia multumeşte colegilor consilieri pentru prezenţă, apoi declară închise lucrările şedinţei. Şedinţa a fost publică drept pentru care s-a încheiat prezenta minută într-un singur exemplar.
ROMÂNIA
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
MUNICIPIUL CARANSEBEŞ
CONSILIUL LOCAL
MINUTA
Şedinţei ordinare a Consiliului Local din data de 30.09.2021
Cu ocazia şedinţei ordinare din data de 30.09.2021 a Consiliului Local al municipiului Caransebeş, convocată prin Dispoziţia Primarului nr.728/24.09.2021 , prin care se propune ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 30.09.2021.
Punctul 1.- Aprobarea ordinii de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 30.09.2021.
Domnul Primar propune retragerea punctului 3 de pe ordinea de zi si completarea ordinii de zi cu urmatoarele proiecte de hotarare:
1. Proiect de hotarare privind aprobarea rectificarii bugetului local al municipiului Caransebes si a bugetului centralizat al institutiilor publice si activitatilor finantate integral sau partial din venituri proprii pe anul 2021.
Se supune la vot completarea adusa și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
2. Proiect de hotarare privind organizarea Festivalului ,,Toamna la Gugulani - 2021" , editia a XI-a, ce va avea loc in perioada 30.09.2021-03.10.2021, in Piața Gugulanilor din municipiul Caransebes.
Se supune la vot completarea adusa și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
3. Proiect de hotarare privind aprobarea proiectului „Consolidarea infrastructurii medicale a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș” depus în parteneriat cu Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19.
Se supune la vot completarea adusa și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
4. Proiect de hotarare privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție cu titlul „Consolidarea infrastructurii medicale a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș” în vederea depunerii spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19 și a indicatorilor tehnico economici.
Se supune la vot completarea adusa și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
5. Proiect de hotarare privind aprobarea inscrierii în proprietatea municipiului Caransebes, domeniul privat, a unei suprafețe de 824 mp, înscris în CF nr. 36074 Caransebeș, nr.cad.36074, proprietatea Statului Român, situat în intravilanul municipiului Caransebes.
Se supune la vot completarea adusa și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
6. Proiect de hotarare privind aprobarea inscrierii în proprietatea municipiului Caransebes, domeniul privat, a unei suprafețe de 2264 mp, înscris în CF nr. 36076 Caransebeș, nr. cad.36076 proprietatea Statului Român, situat în intravilanul municipiului Caransebes.
Se supune la vot completarea adusa și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
7. Proiect de hotarare privind aprobarea inscrierii în proprietatea municipiului Caransebes, domeniul privat, a unei suprafețe de 1269 mp, înscris în CF nr. 36078 Caransebeș, nr.36078 proprietatea Statului Român, situat în intravilanul municipiului Caransebes.
Se supune la vot completarea adusa și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
8. Proiect de hotarare privind aprobarea inscrierii în proprietatea municipiului Caransebes, domeniul privat, a unei suprafețe de 800 mp, înscris în CF nr. 42462 Caransebeș, nr. top 50/1 proprietatea Statului Român, situat în intravilanul municipiului Caransebes.
Se supune la vot completarea adusa și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
9. Proiect de hotarare privind aprobarea inscrierii în proprietatea municipiului Caransebes, domeniul privat, a unei suprafețe de 376 mp, înscris în CF nr. 42466 Caransebeș, nr. top 50/2 proprietatea Statului Român, situat în intravilanul municipiului Caransebes.
Se supune la vot completarea adusa și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
10. Proiect de hotarare privind aprobarea inscrierii în proprietatea municipiului Caransebes, domeniul privat, a unei suprafețe de 554 mp, înscris în CF nr. 38613 Caransebeș, nr. top 49/1 proprietatea Statului Român, situat în intravilanul municipiului Caransebes.
Se supune la vot completarea adusa și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
Se supune la vot ordinea de zi cu completarile aduse și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 2.- Aprobarea procesului-verbal al sedintei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes, convocata de indata din data de 23.09.2021.
Se supune la vot procesul- verbal si se aproba cu majoritate de voturi din cei prezenti și doua abtineri din partea domnilor Schinteie Petru și Rafa Vasile -Iulian.
Punctul 3.- Retras de pe ordinea de zi.
Punctul 4.- Proiect de hotarare privind vânzarea prin licitație publică cu plic închis, a terenului înscris în CF nr.42556 Caransebeș, nr.cad.42556, în suprafață de 71 mp, proprietatea municipiului Caransebeș.
Domnul Schinteie Petru precizeaza ca este o scapare a Servicului Juridic si ca a citit si Legea 350 si art.364 din OUG 57/2019 unde scrie clar ca: ,,Prin excepţie de la prevederile art. 363 alin. (1), în cazul vânzării unui teren aflat în proprietatea privată a statului sau a unităţii administrativ-teritoriale pe care sunt ridicate construcţii, constructorii de bună-credinţă ai acestora beneficiază de un drept de preempţiune la cumpărarea terenului aferent construcţiilor. Preţul de vânzare se stabileşte pe baza unui raport de evaluare, aprobat de consiliul local sau judeţean, după caz''.
Propune ca amendament vanzarea conform art.364 din OUG 57/2019, a 71 mp, catre doamna Zub Aspasia.
Se supune la vot proiectul de hotărâre cu amendamentul adus și se aproba cu unanimitate de voturi din cei prezenti.
Domnul Purdescu Alin mentioneaza ca s a solicitat de mai multe ori ca materialele sa nu mai vina înainte de sedinta, peste ordinea de zi.
Domnul Curelea Dragos mentioneaza ca a solicitat de mai multe ori ca fiecare material să fie însoțit de planse cu imagini satelitare cu vecinatatile, sa știm exact unde este terenul.
Punctul 5.- Proiect de hotarare privind vânzarea prin licitație publică cu plic închis, a terenului înscris în CF nr.42107 Caransebeș, nr.cad.42107, în suprafață de 23 mp, proprietatea municipiului Caransebeș.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 6.- Proiect de hotarare privind atribuirea în folosinţă gratuită a unor loturi de teren din Caransebes, zona Valea Cenchii, cu destinatia construire locuinte pentru tineri, conform Legii nr.15/2003.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 7. Proiect de hotarare privind aprobarea neexercitarii dreptului de preemtiune la vanzarea imobilului parte din monumentul istoric ,, Palatul Korongy”, spatii, firme, locuinte, amenajare hoteliera situat in municipiul Caransebes, strada Traian Doda, nr.1, pentru scoarterea la vanzare pe E1: ap.11,15 si 16 si pe E2+M: ap.20-29, judetul Caras -Severin, cod LMI CS-II-m-B-11061, aflat in proprietatea numitului Plesa Traian – Adrian.
Domnul Schinteie Petru precizeaza ca nu a vazut oferta de pret.
Domnul Colta Marius spune ca de la Prefectura am primit doar hotararea si ca termenul este legal este de 10 zile.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 8. Proiect de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru lucrarea ,,Constuire capela, cimitir si imprejmuire teren extravilan Caransebes", strada Stefan Jianu – prelungire in extravilan, beneficiari Biserica Penticostala Menorah si Biserica Cultului Crestin Baptist Ghetsimani.
Domnul Viceprimar doreste sa aduca la cunostinta consiliului local ca acum se voteaza un proiect si anume construirea unui cimitir in mijlocul orasului. Am fost la fata locului cu doamna Arhitect Sef si am masurat 84000 mp de teren prin care privam cetatenii municipiului de a mai putea construi case. Cum le explicam cetatenilor ca nu mai pot construi ca nu mai pot vinde terenul la un pret mai bun, ca noi construim acolo un cimitir, le blocam aceasta posibilitate. Am avut o intalnire cu membrii cultelor si toti au fost de acord sa fie in alta parte, doar cei de la Cultul Crastin Baptis nu au dorit acest lucru. Trebuie sa mai tinem cont ca nu avem un parc de agrement in Pipirig, putea fi facut acolo, cetatenii de pe strada Stefan Jianu au fantani in case, pomi fructiferi iar toata apa de pe centura trece prin acest cimitir. Acesta nu este un teren solid, este pamantul excavat de la centura si pus acolo. Oamneii vor venii sa ne intrebe de asta ridic aceasta problema inainte de vot. Trebuia sa fie informati cetatenii din zonele respective, celelalte culte primesc teren in afara orasului. Am discutat cu Biserica Baptista si cea mai buna varianta ar fi fost dupa centura
Domnul Curelea Dragos precizeaza ca aceste probleme vin datorita faptului ca nu avem un PUG. Este normal sa avem un cimitir al municipiului iar daca aprobam acest punct sa fie inmormantati si altii nu doar cei din cultele respective. Am avut un caz cu un copil decedat pe care nu am avut unde sa l inmormantam, ca nu sunt locuri.
Domnul Puredscu Alin precizeaza ca este acolo un gard de protectie de 50 mp.
Doamna Ponetchi Maria spne ca cimitire sunt peste tot in oras.
Domnul Todorescu Lazar spune ca din cate stie dansul a fost o intalnire cu cetateni stabilita si ca nimeni nu a venit, iar despre apa din centura se pot face rigole acolo.
Domnul Corduneanu Marian spune ca sunt rigole.
Domnul Sabadis Ionel spune ca in toate orasele cimitire sunt si chiar in centrele oraselor.
Pastorul Bisericii Baptiste Sergiu Ionescu precizeaza ca biserica a primit toate avizele necesare, am urmat toti pasii care s-au impus, toate institutiile ne -au avizat iar necesitatea acestui cimitir este foarte mare pentru ca nu mai avem locuri. Dumneavoastra ne- ati oferit acest teren in urma cu cativa ani iar din moment ce am indeplinit toate conditiile nu cred ca este vreo problema.
Domnul Viceprimar intreba daca Primaria anuntat acesta intalnire cu cetatenii.
Domnul Liviu Jigoria Director Directia de Urbanism Administratie Locala spune ca s-au facut toti pasii ceruti de lege, informarile au fost facute la sediul institutiei si pe sit-ul Primariei asa cum prevede legea, nu trebuie chemat fiecare cetatean in parte.
Pastorul Bisericii Baptiste mentioneaza ca tot ce s-a impus s-a facut.
Domnul Schintei Petru precizeaza ca in CF scrie clar ca s-a intabulat terenul pentru cimitir in anul 2017, Consiliul Local a aprobat acolo ca se va face cimitir. Parerea mea ca acolo tot se va face cimitir ca asta scrie in CF.
Domnul Purdescu Alin spune ca exista o hotarare a consiliului, exista o pagina intreaga de avize care au fost si obtinute, votul este pentru.
Domnul Primar citeste anuntul dat de catre Directia de Urbanism:
Data anuntului 12.01.2021 Consultare asupra propunerilor preliminare pentru planul urbanistic zonal ,, Construire capela, cimitir si imprejmuire teren”. Publicul este invitat sa transmita observatii asupra documentelor expuse sau disponibile la sediul Primariei Caransebes – Luni -Joi, intre orele 9-14 in termen de 15 zile, Publicul este invitat sa participe la dezbaterea publica pentru consultare in data de 02.02.2021, ora 10. Totodata spune ca nici dansul nu este de acord cu case de 10 etaje, cu diferite culori dar asta este, poate in 2017 cand am aprobat acest teren nu era nici o casa in zona. Trebuie sa acceptam ca cimitirele fac parte din viata noastra.
Domnul Dragomir Cristian spune ca, daca toate avizele au fost aprobate sa trecem la vot.
Domnul Pasat Aurel spune ca este un subiect delicat si ca ar fi trebuit anuntati cetatenii din poarta in poarta.
Domnul Primar spune ca trebuie facut urgent PUG -ul, cimitirele care sunt tot acolo vor ramane dar se va reglementa situatia juridica si crede ca pentru nici un cimitir nu au fost facute atatea dezbateri.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba cu majoritate de voturi din cei prezenti , 10 voturi ,,pentru'' din partea domnilor Dascalu Valentin, Schinteie Petru, Paica Simion, Purdescu Alin, Ponetchi Maria, Rafa Vasile Iulian, Dragomir Cristian, Bojin Simion, Sabadis Ionel, Todorescu Lazar, 5 voturi ,,împotriva'' din partea domnilor Pasere Felician Ionel, Boncia Natalia, Corduneanu Marian, Stefaroi Iulian -Vlad, Cristescu Codruta Corina și 3 ,,abtineri'' din partea domnilor Pasat Aurel, Curelea Dragos, Bistrean Sanda .
Punctul 9. Proiect de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru lucrarea ,,Construire parc comercial ALTEX", strada Ardealului, f.nr., întocmit de SC PRIMAVERA DESIDN SRL, Deva beneficiar SC COMETEX SRL.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 10. Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului de Organizare si Functionare al Serviciului de Iluminat Public Caransebes.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 1 peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind aprobarea rectificarii bugetului local al municipiului Caransebes si a bugetului centralizat al institutiilor publice si activitatilor finantate integral sau partial din venituri proprii pe anul 2021.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 2.peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind organizarea Festivalului ,,Toamna la Gugulani - 2021" , editia a XI-a, ce va avea loc in perioada 30.09.2021-03.10.2021, in Piața Gugulanilor din municipiul Caransebes.
Domnul Curelea Dragos mentioneaza ca azi incepe festivalul si noi azi aprobam, cred ca cineva a uitat sa -si faca treaba, sau lipsa de profesionalism. Nu vad oprotunitatea acestui festival in Caransebes in contextul actal, cu toate ca proiectul prevede niste tarife aplicate pentru comercianti, nu prevede organizarea exacta, eu cred ca acest eveniment trebuia anulat.
Domnul Schintei spune ca daca noi nu am vota acum, nu s-ar mai tine.
Domnul Dragos Curelea spune ca tarabele s-au inchiriat dar nu stie pe ce bani.
Domnul Primar precizeaza ca tarifele sunt aceleasi ca si anul trecut doar ca asta este procedura.
Doamna Sanda Bistrean indeamna sa poarte oamenii masca, asa a fost si la Serbarile Cetatii, nimeni nu a purtat masca.
Domnul Primar spune ca nu se prevede masca, doar comerciantii sunt testati, incidenta nu este peste 3%. Comisia de sistematizare din care face parte si Politia, a avizat acest festival.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba cu majoritate de voturi din cei prezenti și doua abtineri din partea domnilor Curelea Dragos și Bistrean Sanda..
Punctul 3.peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind aprobarea proiectului „Consolidarea infrastructurii medicale a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș” depus în parteneriat cu Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 4.peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție cu titlul „Consolidarea infrastructurii medicale a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș” în vederea depunerii spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19 și a indicatorilor tehnico economici.
Domnul Primar propune ca amendament ,, La art.2 totalul de la obiectul 3 (Obiect 3 - ,,FLUIDE MEDICALE” suma de (6,703,865.00 lei cu TVA) se inlocuieste cu suma de (4,963,728.00) lei inclusiv TVA.
Domnul Schintei Petru întreabă dacă se schimba și totalul?
Domnul Bogdea Constantin spune ca este vorba despre fluidele medicale și partea electrică de la Spital, din votarea bugetului pe partea electrică, s -a făcut și aceasta miscorare, votați doar inlocuire de la art.2.
Se supune la vot proiectul de hotărâre cu amendamentul adus si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 5.peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind aprobarea inscrierii în proprietatea municipiului Caransebes, domeniul privat, a unei suprafețe de 824 mp, înscris în CF nr. 36074 Caransebeș, nr.cad.36074, proprietatea Statului Român, situat în intravilanul municipiului Caransebes.
Domnul Curelea Dragos întreabă ce sunt cu aceste terenuri și ce dorește TRANSAL să facă cu ele.
Domnul Primar spune ca acest teren este chiar lipit de terenul care l- a închiriat Transalul, exista un teren al Primariei, noi translatam tot depozitul acela care a mai rămas, o tona, nu știu cât a mai rămas, sa l translatam pe acel teren, de aceea ne trebuie acest aviz al Consiliului Local de a utiliza acel teren, adică prima data trecere din domeniul public în domeniul privat pentru a putea fi dat către Transal, ca sa nu mai plăteasca cei 8000 de lei chirie pe luna sau cât o fi, va fi deponeu intermediar de deseuri menajere.
Domnul Dascalu Valentin spune ca pe terenul nostru se va depozita gunoiul .
Domnul Curelea Dragos spune ca ar fi fost interesantsa fi mers toți consilierii acolo sa vadem aceea bucata de teren , pentru ca de fapt este o zona mlastinoasa, este la baza pantei, care este deja contaminata.
Domnul Primar spune ca actualmente s-ar fi format o balta acolo dar nu este o balta naturala este o balta rezultata din cauza infiltratiei din canalizare, am trimis și pe cei de la AQUACARAS, pentru ca mirosul ne determina sa credem lucru acesta și intr- adevăr au constantat ca exista niște bransamente neconforme și niște scurgeri din canalizarea blocurilor din Pipirig care au format aceasta balta de doar câțiva ani. Tu spui de balta veche, exista și acolo intr- adevăr un teren mlastinos, eu am fost la fata locului, terenul despre care vorbim nu este un teren mlastinos dar s-a format aceasta balta pe beton. Nu este o balta naturala, acolo a fost o zona betonata anterior care a fost acoperită câțiva centimetri de acesta delta artificiala. Exista și trestie acolo. Este o soluție facila și convenabila pentru ca avem teren acolo, puteam sa nu avem teren chiar lângă, chiar în apropiere de acest teren privat .
Domnul Schinteie Petru întreabă daca pentru ce solicita TRANSALUL nu se poate face pe domeniul public al orașului doar pe domeniul privat al orașului .
Domnul Colta Marius spune ca trenul este în proprietatea Statului Roman, domeniul privat, nu este proprietatea noastră.
Domnul Schinteie Petru spune ca mai bine să fie în domeniul public al orașului decat în domeniul privat al orașului.
Domnul Colta Marius spune ca trebuie să fie trecut în domeniul privat conform legii și după în domeniul public.
Domnul Stefanuti Daniel spune ca se trece din proprietatea Statului în domeniul privat așa cum permite legea și după se pot trece în domeniul public daca doriți, dar acum sa le dam în administrare la Transal nu putem din domniul public.
Domnul Schintei Petru spune ca din domeniul public trebuie sa le concesionam. În general ar trebui sa aibe unitatea administrativ teritoriala terenurile în domeniul public decât în domeniul privat, imobilele din domeniul privat pot fi urmărite de către executori și ne trezim fără ele. Părerea mea ar trebui sa le avem în domeniul public al UAT.
Domnul Dragomir Cristian spune ca nu trebuie sa tot dam, așa sa întâmplat cu bazele sportive din moment ce au fost trecute în privat, au fost instrainate.
Domnul Primar spune ca acum noi nu vindem și ca este foarte bine ca avem acel teren acolo, sa revolvam aceasta problema.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 6.peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind aprobarea inscrierii în proprietatea municipiului Caransebes, domeniul privat, a unei suprafețe de 2264 mp, înscris în CF nr. 36076 Caransebeș, nr. cad.36076 proprietatea Statului Român, situat în intravilanul municipiului Caransebes.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 7.peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind aprobarea inscrierii în proprietatea municipiului Caransebes, domeniul privat, a unei suprafețe de 1269 mp, înscris în CF nr. 36078 Caransebeș, nr.36078 proprietatea Statului Român, situat în intravilanul municipiului Caransebes.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 8. peste ordinea de zi . Proiect de hotarare privind aprobarea inscrierii în proprietatea municipiului Caransebes, domeniul privat, a unei suprafețe de 800 mp, înscris în CF nr. 42462 Caransebeș, nr. top 50/1 proprietatea Statului Român, situat în intravilanul municipiului Caransebes.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 9. peste ordinea de zi .Proiect de hotarare privind aprobarea inscrierii în proprietatea municipiului Caransebes, domeniul privat, a unei suprafețe de 376 mp, înscris în CF nr. 42466 Caransebeș, nr. top 50/2 proprietatea Statului Român, situat în intravilanul municipiului Caransebes.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 10. Proiect de hotarare privind aprobarea inscrierii în proprietatea municipiului Caransebes, domeniul privat, a unei suprafețe de 554 mp, înscris în CF nr. 38613 Caransebeș, nr. top 49/1 proprietatea Statului Român, situat în intravilanul municipiului Caransebes.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 11. - Intrebari. Interpelari.
Punctul 12.- Diverse.
Domnul Viceprimar prezinta domnului Paica Simion datele cu privire la costurile lucrarilor în municipiul caransebes și anume: Fantana Oprea manopera 13500 euro, Pod Sebes manopera 5900 euro, Calcan Pipirig manopera 10500 euro, Traian Doda bust 2050 euro.
Domnul Matei Dumitru solicita un raport prezentat de Spital pentru pregatirele de iarna, unul din cazanele de căldura nu funcționează, unul din cazare nu au dat nici apa calda, iar la SC TRANSAL tot s-au adus acuzatii în urma cu câteva luni despre anumiti hoți, paznici, s-a făcut un audit acolo, unde este acel audit, au fost hoții sau nu așa cum se spunea în Consiliul Local. Domnul Minea a făcut parte din Consiliul de Administratie, ați fost în conducere. Am înțeles ca se fac angajări, șoferul de pe autobuz mai are doi angajați pe lângă el, nu este posibil așa ceva.Ar trebui prezentat rezultatul auditului de la Transal, ar trebui scosi în evidenta cei ce au furat.
Domnul Minea Mihai spune ca a fost director tehnic, ca a plecat de la Transal ca a constatat niște nereguli. Acest audit a stabilit o lipsa de 7 tone motorina, 3000 tone de gunoi nelivrarea datoriilor către ANAF, și multe alte datorii, iar mai departe este treaba anchetatorilor nu a mea. Noi lucram la implementarea sistemului de ticketing, este un pic mai complicat o să durezeze un pic pana vom implementa aceste sistem. Am făcut angajări dar nu pe banda rulanda.
Domnul Viceprimar solicita să se prezinte câți angajați au fost preluați de la Transal și câti sunt acum.
Domnul Minea Mihai spune ca organigrama nu s-a marit fata de data trecută posturile libere sau care sau eliberat, s-au ocupat, cu angajări la muncitori și la colectarea selectiva, 104 persoane au fost, 104 sunt și acum.
Domnul Viceprimar precizeza ca domnul Minea și-a luat un angajament cu privire la deponeul din Pipirig, ca va fi în câteva luni eliberat.
Domnul Minea Mihai spune ca s-au dus 3000 de tone de gunoi , acolo pe teren exista o cantitate infima, care se compune din deseuri amestecate pe care nu vrea sa le ea nimeni. Am vorbit la Lupac sa l ducem direct fără sortare, dar decât cu doua curse pe zi pana îl gatam.
Domnul Curelea Dragos solicita din nou auditul de la TRANSAL să fie pus la mapa consilierilor iar a doua solicitare este din partea unui locuitor vis a vis pentru deseurile din construcții, care în momentul de fata oferiti doar pentru cantitati mari adică sa inchireze o bena, vine cu o doleanta dacă puteți sa faceți o oferta la sac, nu toată lumea are nevoie de o bena.
Domnul Minea Mihai spune ca exista aceasta oferta.
Domnul Purdescu Alin întreabă dacă pot locuitorii sa sune deja?
Domnul Mine Mihai spune ca pe toate situri -le am pus anunț, poate sa sune oricând, chiar și pentru bena chiar dacă cantitatea este mult mai mica.
Doamna Musteta solicita sa I se spună ce se intampla cu PUZ- ul dansei. La prima infatisare la Tribunal la Resita a fost cerut de către Primărie ca acest proces să fie mutat la Caransebes, s-a refuzat spunând ca este un act administrativ și trebuie să fie aprobat de către Consiliul Local. Domnul Primar fiind audiat a spus în felul următor, ca nu e vina dansului ca dumneavoastră nu va pune-ți și nu aprobați, oare de ce araunca în spatele dumneavoastră acest lucru, când dansul este obligat sa propuna acel proiect.
Domnul Primar răspunde ca a propus acest proiect pe ordinea de zi.
Doamna Musteta spune ca s-a propus dar pentru respingere, e dat în judecată , deoarece era obigat în 30 de zile sa l pună spre aprobare, acum doua săptămâni am fost la sedinta și ne a ținut afara ca avem covid, am chemat poliția, oare dansul e în sala de judecată, este judecător, ce funcție are. Cum poate arunca în spatele consilerilor locali acest lucru. Domnul Primar spune intruna ca în spatele meu este domnul Marcel Vela.
Domnul Primar întreabă sa I se răspundă unde a spus acest lucru, ca dansul nu a spus așa ceva.
Doamna Musteta spune ca a zis și în Centru și la Roberto, ca ma sustine domnul Vela.
Domnul Primar spune ca nu a spus așa ceva și doamna să vină cu martori dacă sustine așa ceva. Nu am spus așa ceva.
Doamna Musteta spune ca va dovedi cu martori, spune ca nici domnul Oprean nu o poate opri.
Domnul Primar întreabă cine este domnul Oprean?
Doamna Musteta spune ca domnul Oprea este domnul de la Aeroport.
Domnul Primar spune ca domnul este Olariu nu Oprea.
Doamna Musteta spune ca domnul Primar are obligatia și datoria sa pună acest PUZ pe ordiena de zi eu vreau sa investesc în Caransebes .
Domnul Primar spune ca nu are nimic cu doamna Mustetea și ca orice proiect de hotărâre se face cu avizul unui specialist din Primărie, dar eu unu nu pot sa fac nici o propunere legislativă fără un raport de specialitate al unui compartiment din Primărie. Dacă acel cineva din Primărie îmi face o propunere pentru aprobarea PUZ -ului dumneavoastră eu o pun în forma aceia, dacă acel cineva egal de unde este îmi face cu respingere, și s a mai întâmplat acest lucru, nu numai în cazul dumneavoastră, eu o prezint consilierilor cu propunerea de respingere, asta este toată povestea, nu am absolut nimic cu dumneavoastră.
Doamna Musteta spune ca domnii consilieri s-au abtinut de la vot.
Domnul Primar spune ca este votul lor.
Doamna Musteta spune ca poate daca se da o suma se va pune pe ordinea de zi.
Domnul Primar, întreba despre ce suma vorbiți doamna? Vorbiți numai prostii.
Doamna Musteta spune ca certificatul de oportunitate a durat 4 luni, domnul Berzescu a spus ca nu a fost Primarul sa l semneze.
Domnul Primar spune ca nu a lipsit niciodată 4 luni din Primărie, dacă ar fi fost în concediu era Viceprimarul aici pentru semnat. Eu am cerut să facă propunerea dar nu se poate face propunere dacă contravine legii, nimeni nu face așa ceva.
Doamna Musteta spune ca toate actele sunt aprobate la judet.
Domnul Rafa Vasile spune ca dacă s-a ajuns în instanța acest lucru, consider ca nu mai trebuie să vină diferite persoane să ne prezinte la Diverse tot timpul aceiași speta, nu suntem la circ aici. Puz -ul este respins, nu este normal sa veniți cu același lucru aici, la fiecare sedinta.
Doamna Musteta spune ca data trecută I s a interzis sa intre în sala de sedinta.
Domnul Primar precizeaza ca data trecută domnul Adrian Dumbrava Mangerul Spitalului Municipal de Urgența Caransebes a prezentat un proiect despre spital, fiind însoțit de specialisti pe compartimente și medici din Spital, s-au luat măsuri pentru evitarea raspandirii virusului varianta Delta Sars Cov 2, dar nu am interzis nimănui sa intre în sala de sedinta.
Domnul Sergiu Ionescu dorește sa multumeasca pentru sprijin , pentru vot și pentru sprijinul de la Școala Generala nr.7
Doamna Bianca Stark reprezintă clientii persoane fizice cât și persoane juridice și spune ca se bucura ca s-a discutat despre Planul Urbanistic General cât și despre dezvoltarea orașului. Faceți referire ca exista un PUG IN lucru. Domnul Viceprimar m a asigurat ca la finalul mandatului acest PUG sa existe, toți știm ca se lucrează ilegal, cu un PUG vechi. Întreabă dacă este o firma care se ocupa de acest PUG?
Domnul Viceprimar spune ca este o firma, care se ocupa, în ianuarie februarie 2020 trebuia să fie prima consultare cu publicul dar nu s-a mai ținut din cauza pandemiei .
Domnul Primar spune ca a rămas intr un impas acest PUG datorită anului trecut. Anul acesta s-a reluat.
Doamna Bianca spune ca un PUG durează aproximativ un an de zile să se relizeze și ar trebui consulati și reprezentantii societății civile, ca să putem veni cu idei.
Domnul Liviu Jigoria spune ca PUG - ul este realizat în proportie de 90% ,mai trebuie partea de avizare, de obtinere avize, care care se duce la verificat la Bucuresti.
Doamna Bianca Stark spune ca Serviciul Urbanism funcționează cu un singur om .
Domnul Liviu Jigoria spune ca sunt 3 locuri vacante la Urbanism
Domnul Primar spune ca posturile sunt scoase la concurs.
Doamna Bianca Stark întreabă, cine știe de acele locuri, se lucrează foarte greu cu un om.
Domnul Primar spune ca cine e intersat, sunt pe sit ul Primariei, nu este vina noastră ca 2 sau 3 angajați au plecat prin transfer, doamna Arhitect Șef este în concediu creștere copil, se va completă aceasta echipa, trebuie sa asteptam.
Domnul Purdescu Alin solicita pe lângă cheltuielile cu manopera și o hârtie detaliata cu acele lucrări, ce conține. Și data trecută ne ați spus ca nu trebuie aviz de la urbanism ca sunt reparații?
Domnul Viceprimar spune ca da așa este, pe reparații nu necesita autorizație de construcție.
Domnul Purdescu Alin întreabă ca nici la fantana nu trebuia.
Domnul Viceprimar spune ca nu, marmura a fost marmura s a pus din nou, și materialul s-a respectat.
Domnul Paica Simion spune ca ar trebui să fie gata fantana, la fel și strada Ardealului, toată lumea ne injura.
Domnul Viceprimar spune ca a venit firma pentru strada Ardealului sa-u apucat de frezat, o să facă în câteva luni.
Domnul Primar spune ca trebuie rabdare și dansul ar vrea să fie gata dar nu se poate. Am mai declarat de câteva ori acest lucru, lucrarea trebuia fie dusa la bun sfârșit de către ACH care trebuia sa aducă la forma initial, de aceia am convenit sa nu mai finalizeze și sa plătească lucrarea celor care câștiga licitatia.
Domnul Stefaroi Vlad solicita la locul de joaca din Pipirig măcar nisip ca nu mai este.
Domnul Primar spune ca s-au achizitionat 9 module de locuri de joaca dar am considerat ca le punem în interiorul gradinitelor iar în primavara sa achizitionam pentru locuri de joaca altele mai rezistente.
Domnul Corduneanu Marian, multumeşte colegilor consilieri pentru prezenţă, apoi declară închise lucrările şedinţei. Şedinţa a fost publică drept pentru care s-a încheiat prezenta minuta într-un singur exemplar.
ROMÂNIA
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
MUNICIPIUL CARANSEBEŞ
CONSILIUL LOCAL
MINUTA
Şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes convocata de indata din data de 23.09.2021
Încheiată astăzi, 23.09.2021, cu ocazia şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata prin Dispozitia nr.723/22.09.2021 a Primarului municipiului Caransebeş prin care se propune ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata din data de 23.09.2021.
Punctul 1.- Aprobarea ordinii de zi a şedinţei extraordinare convocata de indata a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 23.09.2021.
Se supune la vor ordinea de zi și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 2.- Aprobarea procesului-verbal al sedintei extraordinare, convocata de indata a Consiliului Local al municipiului Caransebes din data de 07.09.2021.
Se supune la vot procesul- verbal si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 3.- Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei tehnico economice faza SF pentru investitia ,,Realizare iluminat public stradal, strada Laurentiu Iancu din municipiul Caransebes si strada Carmen Sylva din localitatea Jupa, judetul Caras-Severin”.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 4.- Proiect de hotarare privind desființarea unor constructii situate în intravilanul municipiului Caransebes, respectiv, în curtea interioară a Spitalului Municipal de Urgență Caransebes, pentru implementarea proiectului: “Creșterea capacității administrative și de reacție în situația de urgență generată de COVID-19 în Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș - Acronim HELPCOVID-19”.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 5.- Proiect de hotarare privind aprobarea proiectul „Creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic Dacia din Municipiul Caransebeș” , în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 6.- Proiect de hotarare privind arondarea cresei de stat de pe raza municipiului Caransebes, cu puncte de lucru la Gradinita PP4 SI Gradinita PP5, la unitatile de invatamant prescolar cu program prelungit, conform OUG 100/2021.
Domnul Primar precizeaza ca exista posibilitatea de a ramane cresele și în administrarea noastră sau de a trece sub autoritatea gradinitelor.
Doamna Cristescu Codruta mentioneaza ca este mai bine și pentru părinți atunci când inscriu copii la cresa, sa meargă la grădinițe așa cum sunt obisnuti, nu să vină la Primărie.
Doamna Ponetchi Maria spune ca așa este.
Domnul Primar mai precizeaza ca, cresele sunt preluate cu personal și cu bunuri.
Domnul Curelea Dragos întreabă dacă se desfiinteaza vreun post .
Domnul Primar spune ca acum nu, pe parcurs nu știm.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Domnul Corduneanu Marian multumeşte colegilor consilieri pentru prezenţă, apoi declară închise lucrările şedinţei. Şedinţa a fost publică drept pentru care s-a încheiat prezenta minută într-un singur exemplar.
ROMÂNIA
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
MUNICIPIUL CARANSEBEŞ
CONSILIUL LOCAL
MINUTA
Şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes convocata de indata din data de 07.09.2021
Încheiată astăzi, 07.09.2021, cu ocazia şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata prin Dispozitia nr.701/07.09.2021 a Primarului municipiului Caransebeş prin care se propune ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata din data de 07.09.2021.
Punctul 1.- Aprobarea ordinii de zi a şedinţei extraordinare convocata de indata a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 07.09.2021.
Se supune la vor ordinea de zi și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 2.- Aprobarea procesului-verbal al sedintei ordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes din data de 31.08.2021.
Se supune la vot procesul- verbal si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 3.- Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei tehnice la faza proiect tehnic, pentru investitia ,, Proiectare si executie reparatii terasa (acoperis) Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes.''
Domnul Todorescu Lazar precizeaza ca acoperișul se face drept, nu în două ape și nu va ține, vă spun din experiență. S-au mai făcut școli la noi, internate, tot cu acoperiș drept și n-au ținut.
Domnul Dascalu Valentin spune ca din experiența vă pot spune că am urmărit în Timișoara și în alte mari orașe modul în care au fost refăcute aceste așa zise acoperișuri prin terasă, cum este și la spital. Mai mult de 4 ani nu au ținut și s-a revenit la alte forme, cea mai bună fiind cea cu acoperiș. Proiectantul, o să vedeți că peste 5 ani, cine o mai fi în consiliu, va veni să găsim altă soluție pentru că aceasta nu e cea bună. Facem reparație de 100.000 de euro, credeți că va veni cu preț mai mic? Hai să fim serioși.
Domnul Primar precizeaza ca proiectul inițial prevedea ca pe acoperișul spitalului să se mai construiască niște garsoniere pentru medici, iar aceasta e soluția optimă, pentru 4 ani dacă ține e foarte bine. Soluția asta e mai bună pentru că, în primul rând, e mai scurtă ca durată, nu trebuie proiect, se face doar o reparație. Din experiența noastră, nu are cum să coste 100.000 de euro, trebuie să fie mai ieftin, sunt alte soluții acum, nu mai vii pe bloc și dai cu pec.
Domnul Viceprimar spune ca lucrările se fac cu o firmă specializată, nu vor fi neapărat 100.000 de euro. Se lucrează cu o membrană specială care se folosește și la piscine, nu mai e stilul acela clasic, cu bitum. Plus că ei ne vor da o garanție foarte mare, minim 5 ani la execuție, peste 10 ani la materiale. Dacă facem acoperiș în două ape, trebuie să dăm toate antenele jos, avem contracte cu firme de telefonie, plus că trebuie proiectare, autorizații, durează și nu ne permitem.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Domnul Corduneanu Marian multumeşte colegilor consilieri pentru prezenţă, apoi declară închise lucrările şedinţei. Şedinţa a fost publică drept pentru care s-a încheiat prezenta minută într-un singur exemplar.
ROMÂNIA
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
MUNICIPIUL CARANSEBEŞ
CONSILIUL LOCAL
MINUTA
Şedinţei ordinare a Consiliului Local din data de 31.08.2021
Cu ocazia şedinţei ordinare din data de 23.07.2021 a Consiliului Local al municipiului Caransebeş, convocată prin Dispoziţia Primarului nr.686/25.08.2021 , prin care se propune ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 31.08.2021.
Punctul 1.- Aprobarea ordinii de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 31.08.2021.
Se supune la vot ordinea de zi și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 2.- Aprobarea procesului-verbal al sedintei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes, convocata de indata din data de 13.08.2021.
Se supune la vot procesul- verbal si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 3.- Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului local al municipiului Caransebes si a bugetului centralizat al institutiilor publice si activitatilor finantate integral sau partial din venituri proprii pe anul 2021 si a listei de investitii pe anul 2021.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 4.- Proiect de hotarare privind acceptarea donației terenului înscris în CF nr.43883, Caransebeș, în suprafață de 96 mp, aflat in coproprietatea domnilor Cornea Filip - Nicolae si Cornea Sebastian , cu destinația drum in domeniul public al municioiului Caransebes.
Se supune la vot proiectul de hotărâre și se aproba cu unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 5.- Proiect de hotarare privind atribuirea în folosinţă gratuită a unor loturi de teren din Caransebes, zona Valea Cenchii, cu destinatia construire locuinte pentru tineri, conform Legii nr.15/2003 .
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 6.- Proiect de hotarare privind organizarea Festivalului ,, Serbarile Cetatii ” editia a XVI-a , în Parcul Teius din municipiul Caransebes'' , în perioada 23-26 septembrie 2021.
Domnul Primar propune urmatorul amendament solicitat conform referatului Casei de Cultura: Taxa de furnizare a curentului electric pentru comercianti se va incasa de către Casa de Cultura George Suru, la tarifele ENEL, corespunzatoare puterii instalate de curent electric și suprafetelor inchiriate ,urmand să fie virate către furnizorul de servicii iar taxa de salubrizare se va incasa direct de catre SC TRANSAL URBIS SRL.
Se supune la vot proiectul de hotărâre cu amendamentul adus si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 7. Proiect de hotarare privind transformarea functiei vacanțe de consilier, clasa I, grad profesional debutant de la Compartimentul Registru Agricol, Inventar Patrimoniu, în functia publica de referent, clasa III, grad profesional asistent.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 8. Proiect de hotarare privind reorganizarea, actualizarea si modificarea structurii existente, completarea si actualizarea organigramei si modificarea statului de personal / functii din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Caransebes.
Domnul Primar propune ca amendament, modificarea in organigrama Spitalului ca urmare a eroarii de editare , in sensul ca la Cabinet gastroeterologie se modifica numarul de persoane in loc de 1P cu 2P, iar la Sectia Medicina Interna, in loc de 1+32 P se modifica cu 1+31P.
Domnul Manager Adrian Dumbrava prezinta situația Spitalului Municipal de Urgența Caransebes: Când am venit la spital, aveam 13 milioane de lei datorie în aprilie, acum avem aproape 11 milioane. Acumulam datorii în fiecare lună. În iunie am ajuns pe zero, spitalul la acest moment nu mai înregistrează pierderi! Dacă am fi mers în același ritm ca până în aprilie, la sfârșitul anului dublam datoria. Nu am făcut din planul meu de management, din păcate, nici 20 la sută din ce mi-am propus. Și, totuși, am ajuns la rezultatul acesta, lucru care mă încurajează. Tocmai de asta am ales să continui. Situația s-a îmbunătățit. Avem niște medici foarte buni, pe care pot să-i compar cu cei din spitalele mari din țară și chiar din străinătate. Lucrul acesta trebuie exploatat la maxim. Calitatea serviciilor medicale trebuie să crească, este prioritatea noastră.
In ceea ce priveşte veniturile, ele sunt de la Casa de Asigurări de Sănătate, conform contractului-cadru, există venituri proprii şi, de asemenea, prin Ministerul Sănătăţii, respectiv Direcţia de Sănătate Publică, se derulează programele naţionale de sănătate, care vin din altă sursă de finanţare. Cheltuielile sunt bine structurate şi sunt decontate fie din contractul-cadru, de la CAS, fie din veniturile proprii, cheltuieli pentru personal, pentru bunuri, şi cheltuieli care aparţin programelor naţionale sunt dirijate din sursa lor de venit. În ceea ce priveşte veniturile şi cheltuielile, o să mă opresc acolo unde lucrurile sunt sensibile, privind, de exemplu, procentul care se duce în salarii sau în alte cheltuieli. În cazul datoriilor curente, pe care le-am prezentat la începutul mandatului meu, situaţia s-a schimbat puţin, pentru că pe rol au fost fel de fel de procese care au intrat în executare, deciziile au venit şi ne-au deranjat, pot să spun, unele cifre, fiindcă nu eram pregătiţi pentru ele, nu le-am luat în calcul, dar sunt lucruri reale, ni le asumăm, în procese este implicat spitalul, instituţia, nu o persoană. Ce se va întâmpla cu sumele pe care noi le-am pierdut în instanţă, vom vedea după aceea dacă ne îndreptăm împotriva oamenilor care, după părerea mea, au greşit în unele cazuri. Recent am mai avut o executare pentru dna Ana Ciortan, angajata spitalului, în valoare de 70.000 de lei, pe care am şi achitat-o deja.
Sunt la început de mandat şi vă rog foarte mult să acordaţi încredere echipei actuale, în ceea ce priveşte viitorul spitalului. Situaţia s-a îmbunătăţit puţin faţă de ceea ce am moştenit, nu vreau să mă mai uit în trecut, e o provocare, şi nu este o organigramă sau un plan făcut de Dumbravă pentru Dumbravă. Am venit aici cu pasiune, cu dorinţa de a schimba lucrurile în bine. Voi rămâne atâta timp cât voi crede că sunt util comunităţii şi spitalului şi atâta cât voi putea să comunic cu dumneavoastră, consilierii, şi cu conducerea Primăriei.
Este invitat sa ia cuvântul domnul Alin Simeria, juristul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş.Acesta spune ca stadiul proceselor în care este implicată unitatea medicală la ora actuală a mai scăzut, majoritatea lor fiind din cauză că nu au fost plătite la timp datoriile către furnizori. Chiar ieri (30 august – n.r.) ne-au venit două somaţii, de la ENEL, pentru suma de 199.000 de lei, şi de la o altă firmă, e vorba de 62.000 de lei, pentru echipamente de laborator care au fost achiziţionate, dar n-au fost plătite. De obicei, firmele sunt tolerante, nu ne fac somaţii şi nu ne dau în judecată după o lună, două, trei. E vorba de ani de zile. Este foarte greu să câştigi în instanţă, pentru că trebuie să plăteşti, odată ce ai cumpărat produsul. Cel mai mare proces, din punct de vedere financiar, este cel cu CMI Marinescu, cu fostul operator de laborator, căruia îi datorăm un milion de lei pentru servicii neachitate şi avem o penalitate de întârziere de 3 milioane de lei. Ne-au dat în judecată pe ordonanţă de plată, noi am câştigat, pentru că facturile lor nu corespundeau cu ce aveam noi. Au revenit şi ne-au dat din nou în judecată, pe fond. Eu zic că sunt mari şanse să câştigăm şi acum. A fost un contract dezastruos, cu 0,5 la sută penalităţi pe zi, încheiat în 2015. Totuşi, nu s-ar ajunge în situaţia asta dacă s-ar plăti. Din păcate, de multe ori, din cauza contractelor care conţin clauze defavorabile spitalului, suntem puşi în situaţia de a plăti penalităţi foarte mari, şi nici nu putem să câştigăm, pentru că odată ce ai încheiat un contract trebuie să-l respecţi. De exemplu, la SC PHARMA din Iaşi avem de plătit 778.000 de lei. În ultimul timp, într-adevăr, s-au mai făcut plăţi şi s-a mai remediat situaţia. Pe de altă parte, mai trebuie să-i dăm şi noi pe alţii în judecată. Persoanele care, în urma accidentelor rutiere, sunt internate în spital, şi intră sub incidenţa legii, sunt obligate să-şi plătească spitalizarea, situaţie în care noi suntem obligaţi să recuperăm prejudiciul. Suma totală în acest caz e de aproximativ 800.000 de lei. În această situaţie va trebui să deschidem vreo 130 de procese. Pe lângă acestea mai avem procese cu SYNLAB, de revendicare imobiliară, oamenii îşi vor înapoi aparatura, ne-au dat în judecată. Deci, în total, cu aproximaţie, sunt peste 100 de procese.
Domnul Manager Adrian Dumbrava spune ca noi nu avem conturile blocate, s-a înţeles greşit, am avut conturile blocate de executori, dar am plătit execuţiile respective, ci suntem în arierate. Asta înseamnă că nu putem să plătim nicio factură care nu depăşeşte 90 de zile. Plăţile pentru arierate sunt de aproximativ 7 milioane de lei. Ca să ieşim din arierate şi să funcţionăm normal, cam asta ar însemna. Plăţile curente sunt de peste 4 milioane de lei. Aşadar, datoria la momentul acesta, dar fără luna august, care nu este închisă, se situează la aproximativ 11 milioane de lei, iar în aprilie, când eu am preluat, era de 13 milioane de lei.
În ceea ce priveşte datoriile pe luni, în ianuarie se înregistra un minus de 700.000 de lei, în februarie de aproape un milion de lei, în martie 950.000 de lei, în aprilie 734.000 de lei, pentru ca în iunie spitalul să ajungă pe zero, iar în iulie pe plus 200.000 de lei, ceea ce înseamnă că, în momentul de faţă, spitalul nu mai înregistrează pierderi.
Vorbind despre Compartimentul financiar-contabilitate, cel care a făcut atâta vâlvă, acesta a spus că unitatea medicală are 10 economişti, dispersaţi pe diferite compartimente, însă, în ultimele luni, el s-a folosit de cel mult patru dintre aceştia, iar activitatea s-a desfăşurat în condiţii bune. E logic să pun întrebarea, atunci de ce să ţinem 10? Impactul financiar nu este foarte mare, dar, ban cu ban, se face economie. Vom rămâne, cu acordul dumneavoastră cu un număr de şase economişti pe care eu îi voi regrupa, şi nu se pune problema externalizării acestui serviciu. Ne vom descurca cu ceea ce avem.
Domnul Manager Adrian Dumbravă afirma, ca atunci când a preluat conducerea Spitalului, în luna aprilie, a găsit o organigramă prezentată de Biroul Resurse Umane, Normare, Organizare şi Salarizare, însă, în timp, a descoperit că între spital şi Consiliul local, ca şi ordonator principal de credite, existau nişte diferenţe majore, în sensul că unitatea medicală lucra după o organigramă, iar administraţia locală avea altă organigramă. La momentul acesta, noi am pus de fapt în practică organigrama avizată de Ministerul Sănătăţii, propusă în urmă cu câţiva ani, unde erau prevăzute mai multe, desfiinţarea Secţiei Oftalmologie, înfiinţarea Ambulatoriului, etc. Cred că n-a fost înţelegere în cadrul Consiliului local, nu s-a votat, iar conducerea de atunci a escaladat fluxul normal, s-a dus direct la minister şi a avizat organigrama acolo. Ceea ce vreau eu să fac este să punem totul în acord, făcând organigrama în funcţie de situaţia reală. Aprobarea organigramei nu înseamnă automat şi implementarea ei imediată, respectiv crearea unor posturi nu atrage după sine şi ocuparea lor în cel mai scurt timp, dar ele au fost cerute în cadrul organigramei din urmă cu câţiva ani.
Ia cuvântul doamna Gabriela Coşoveanu, inspector Resurse Umane al Spitalului, care precizeaza ca în Ambulatoriu s-au înfiinţat 20 de cabinete, în momentul de faţă fiind funcţionale 12, urmând să intre în circuit cele de Medicina muncii, Recuperare medicală, medicină fizică şi balneologie, Gastroenterologie, de Oftalmologie, Chirurgie plastică şi reparatorie, de Psihologie, de Urologie şi de Nefrologie. Tocmai de aceea s-a cerut modificarea organigramei, deoarece pentru fiecare cabinet este nevoie de un medic şi un asistent.
Directorul financiar contabil interimar, Marius Cazacu precizeaza ca În luna ianuarie, s-au descoperit facturi neintroduse în contabilitate în valoare de 160.000 de lei. Suntem în luna august, zilnic vorbesc cu distribuitorii, zilnic facem confruntări de solduri şi de facturi, am surpriza să primesc facturi care au fost trimise de multe ori cu număr de înregistrare la noi la spital, dar nu se regăsesc. Vă daţi seama ce impact are asta asupra bugetului, coroborat cu datoriile pe care le avem în urma proceselor, coroborat cu contracte multe dintre ele, nu vreau să zic defectuoase, dar care ne pun pe noi într-o dificultate economică mai mare decât ne permitem. In această situaţie, vor fi înaintate multe documente instituţiilor abilitate şi trebuie luate măsuri radicale.
Doamna Sanda Bistrean spune că deţine informaţii conform cărora în spital nu există comunicare şi transparenţa, așa cum sustine domnul Manager.
Doamna Cristescu Codruta spune ca a fost informata ca in fata Primariei se afla mai multe persoane care doresc sa participe la sedinta dar nu sunt lasate sa intre în Primărie.
Domnul Dumbrava Adrian spune ca au fost luate de către conducere măsuri privind evitarea raspandirii virusului, iar doamna director medical este prezenta în sala și ne poate spune mai multe despre varianta Delta a SarsCov2.
Doamna Dr. Loredana Liuba Director Medical, spune ca varianta Delta este mult mai contagioasă și trebuie să respectăm toate mijloacele de protecție. Acum, simptomele apar mult mai repede și este nevoie de un contact mult mai mic ca persoana să contracteze boala. Spitalul din Caransebeș e pregătit să înfrunte valul patru al pandemiei COVID-19, au fost refăcute circuitele, pacienții sunt investigați în cabinete separate și că suspecții vor fi investigați într-un cabinet special. Pacienții trebuie să aibă încredere, să vină să fie investigați, nu internăm pe nimeni cu forța. Am refăcut circuitele și pe secție, avem zone clar definite unde sunt pacienții suspecți, unde sunt cei pozitivi. Am refăcut echipele ca să fim pregătiți în cazul în care vor veni mulți de pacienți dintr-o dată. Suntem pregătiți și cu materialele de protecție. Ne așteptăm ca numărul pacienților să crească. Important de reținut pentru caransebeșeni și pentru locuitorii din împrejurimi este că Ambulatoriul funcționează și că pacienții pot veni și pentru alte probleme medicale, nu numai cei cu simptome specifice coronavirusului. Pacienții vor fi consultați în cabinete distincte, în funcție de ce simptomatologie au. Suntem pregătiți pentru ce va urma. Colegele de la pediatrie au pregătit și ele unde vor fi pacienții izolați. Toți pacienții confirmați cu Covid de la începutul lunii august încoace nu au fost vaccinați! „Este foarte important să mergem să ne vaccinăm, atrage atenția medicul. Pentru noi este foarte important ca populația să se vaccineze, pentru a nu face forme severe și pentru a nu ajunge pe secțiile de terapie intensivă. Este mult mai ușor de gestionat o populație care o să dezvolte boala, dar va face forme ușoare.
Intervine doamna Gagiu Carmen, delegat satesc, care îl întreabă pe domnul Bogdea Constantin Florin , președintele Consiliului de Administratie al Spitalului, dacă își asuma aceasta organigrama.
Domnul Bogdea Constantin Florin precizeaza ca nu este atributul Consiliului de administraţie să-şi asume organigrama, ci al Consiliului local. După cum se ştie, domnul Adrian Cican a venit la momentul respectiv cu o organigramă, cred că aceasta, dacă ţin eu bine minte, să o votăm în Consiliu. Au fost acele discuţii, am votat-o într-o formă care, practic, în momentul de faţă eu zic că nu e reală cu ceea ce aveţi dumneavoastră la spital. Ca să punem lucrurile la punct, ţinând cont de faptul că, la nivelul ministerului, acea structură a spitalului a fost aprobată, asta spunea domnul manager, şi asta vă spune şi Consiliul de administraţie, că în momentul de faţă se vine cu reglarea, cu punerea în concordanţă a organigramei votate de Consiliul local, şi structura aprobată de minister. Dacă dumneavoastra nu votaţi, rămâne tot încurcată această situaţie organigramă-structură. În momentul în care votăm structura aprobată de minister, lucrurile intră pe făgaşul normal.
Domnul Manager Adrian Dumbravă spune că salariile angajaţilor spitalului reprezintă 95 la sută din bugetul instituţiei, spitalul are aprobate 548 de posturi, iar prin noua organigramă numărul acestora creşte la 588 iar printre punctele importante ale planului de management, figurează acreditarea Laboratorului de analize, RENAR.
I se da cuvântul doamnei dr.Vucea Felicia, medic primar pshiatrie pedriatica, care intervine pentru a solicita reanalizarea organigramei la Compartimentul Pshiatrie Pediatrica. Aceasta sustine ca în structura organizatorica a Spitalului au fost propuse spre aprobare 8 posturi, din care 5 posturi asistenti medicali, 2 posturi infirmieri și 1 post ingrijitor curățenie și considera ca în organigrama propusa personalul este insuficient pentru acoperire turelor de lucru, fiind necesar personal după cum urmează: 5 posturi asistenti medicali din care 1 post asistent medical coordonator, 4 posturi infirmieri și 2 post ingrijitor- curățenie și 1 post registrator medical. Aceasta spune ca activitatea în sectiile de pshiatrie se desfășoară în condiții deosebit de periculoase , de asemenea pacienții sunt copii din diferite grupe de vârsta, iar pentru buna desfasusrare a activitatii medicale pe secție este necesar ca o tura să fie formata din asistent medical, infirmiera și infrijitor. Spune ca a făcut numeroase adrese către conducerea Spitalului cu privire la aceasta situație. In prezent pe compartimentul pshiatrie pediatrica este angajata cu contract de munca determinata, o singura asistenta medicala, 3 ore in Ambulatoriu de Specialitate , 5 ore pe Secție. În perioada aprilie 2019 – martie 2021 au fost delegate câte o asistenta de pe secția Pediatrie care a deservit Compartimentul Pshiatrie Pediatrica, iar în perioada 1 iunie 2015 – martie 2019 activitatea a fost deservita de personalul medical și de îngrijire de pe Secția Pediatrie.
Domnul Manager spune ca deficitul de personal a fost și va fi asigurat prin transferare de la alte sectii.
Domnul Stefaroi Iulian -Vlad solicita managerului Spitalului sa intocmeasca și prezinte si situația financiara pe lunile iulie și august 2021.
Se supune la vot proiectul de hotărâre cu amendamentul adus si se aproba cu majoritate de voturi cu 15 voturi pentru și doua abtineri din partea doamnei Bistrian Sanda și domnului Curelea Dragos.
Punctul 9. - Intrebari. Interpelari.
Punctul 10.- Diverse.
Domnul Curelea Dragos precizeaza ca la mapa se afla raportul de audit de la SC POL COM SRL și ca a citit în presa ca și auditul la SC TRANSAL URBIS este gata, am fi vrut sa il avem la mapa. Totodata mai spune ca la mapa este o adresa de la domnul Crengan și domnul Cazacu Marius.
I se da cuvântul domnului Cazacu Marius care a prezentat situtia terenului aflat în coproprietatea sa și a domnului Crengan Nicolae, teren situat în spatele magazinului Kaufland, care a avut destinația amplasare platforma transvazare deseuri menajere.
Domnul Cazacu Marius spune ca a avut încheiat contract de comodat cu SC TRANSAL URBIS SRL din anul 2016 pana în 2020. Din anul 2020 s-a adresat către SC TRANSAL pentru reinnoirea contractului, iar prin Hotărâre AGA s-a aprobat incheiarea unui contract de inchiriere pentru acest teren, care a fost prelungit ulterior prin doua acte aditionale, pana în 31 iulie 2021. Proprietarii terenului au anunțat ca începând cu 1 august 2021 , societatea SC TRANSAL URBIS SRL, nu mai deține nicio forma legala pentru a-si desfasura activitatea specifica pe acest teren. De asemenea precizeaza ca nu s-a respectat obligatia chiriasului de a elibera terenul de gunoaie și predarea lui cu aducerea la forma initiala .Totodata mentioneza ca nu mai dorește prelungirea contractului pe viitor, însă nu vrea să fie amendat de Garda de Mediu pentru ca sunt depozitate gunoaie pe acest teren.
Domnul Paica Simion îl întreabă pe domnul viceprimar, cât costa manopera la lucrările de reparații făcute în municipiul Caransebes.
Domnul viceprimar răspunde ca la urmatoarea sedinta va face publice sumele, prețul manoperei pentru lucrarea din Pipirig este la fel ca și prețul pietei .
Domnul Corduneanu Marian, multumeşte colegilor consilieri pentru prezenţă, apoi declară închise lucrările şedinţei. Şedinţa a fost publică drept pentru care s-a încheiat prezenta minuta într-un singur exemplar.
ROMÂNIA
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
MUNICIPIUL CARANSEBEŞ
CONSILIUL LOCAL
MINUTA
Şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes convocata de indata din data de 08.07.2021
Încheiată astăzi, 08.07.2021, cu ocazia şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata prin Dispozitia nr.618/08.07.2021 a Primarului municipiului Caransebeş prin care se propune ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata din data de 08.07.2021.
Punctul 1.-Alegerea presedintelui de sedinta al Consiliului Local al municipiului Caransebes pe o perioada de 3 luni.
Domnul Pasere Felician – Ionel propune pe domnul Corduneanu Marian presedinte pe o perioada de 3 luni.
Se supune la vot alegerea presedintelui de sedinta și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 2.- Aprobarea ordinii de zi a şedinţei extraordinare convocata de indata a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 08.07.2021.
Se supune la vor ordinea de zi și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 2.- Aprobarea procesului-verbal al sedintei ordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes din data de 29.06.2021.
Se supune la vot procesul- verbal si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 3.- Proiect de hotarare privind aprobarea Proiectului ,, Servicii medicale optime pentru reabilitarea si dotarea cu aparatura medicala moderna a Sectiei de neonatologie a Spitalului Municipal de Urgenta Caransebes.”
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Domnul Bogdea Constanti Florin precizeza ca este un proiect propus de Vodafone în care Primăria Municipiului Caransebeș are un aport de 10%. Este vorba despre dotarea secției de nou-născuți de la Spital, 20% o să fie reabilitarea secției, iar 70% reprezintă utilarea cu echipamente medicale noi, întrucât sunt foarte vechi cele de acolo și este foarte bine venit un astfel de proiect. Îi felicit pe cei de la Primărie că au lucrat și sâmbătă, și duminică pentru a ne încadra în acest proiect și aici este și urgența acestei ședințe, pentru că este destul de repede depunerea lui. Noi ne-am dus pe maximul posibil ca sumă. Totodată, a fost încheiat acordul de parteneriat pentru acest proiect între Fundația Comunitară Banatul Montan în calitate de aplicant, Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș – în calitate de partener medical și Primăria Municipiului Caransebeș – în calitate de instituție/autoritate publică.
Domnul Corduneanu Marian multumeşte colegilor consilieri pentru prezenţă, apoi declară închise lucrările şedinţei. Şedinţa a fost publică drept pentru care s-a încheiat prezenta minută într-un singur exemplar.
ROMÂNIA
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
MUNICIPIUL CARANSEBEŞ
CONSILIUL LOCAL
MINUTA
Şedinţei ordinare a Consiliului Local din data de 29.06.2021
Cu ocazia şedinţei ordinare din data de 29.06.2021 a Consiliului Local al municipiului Caransebeş, convocată prin Dispoziţia Primarului nr.577/23.06.2021 , prin care se propune ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 29.06.2021.
Punctul 1.- Aprobarea ordinii de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 29.06.2021.
Domnul Viceprimar propune completarea ordinii de zi cu urmatorul proiect de hotarare:
1. Proiect de hotarare privind dezmembrarea terenului inscris în CF nr.42222 Caransebeas, nr. cad 42222, în suprafața de 393 mp, proprietatea municipiului Caransebes, domeniul privat, în doua parcele.
Se supune la vot completarea adusa și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
Se supune la vot ordinea de zi cu completarea adusa și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 2.- Aprobarea procesului-verbal al sedintei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes, convocata de indata din data de 09.06.2021.
Se supune la vot procesul- verbal si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 3.- Proiect de hotarare privind aprobarea dezlipirii unei suprafete de 645 mp din terenul înscris în CF nr.32867 Caransebeș, în suprafață de 8153 mp, proprietatea Orașului Caransebeș
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 4.- Proiect de hotarare privind aprobarea dezlipirii unei suprafete de 1179 mp din terenul înscris în CF nr.43932 Caransebeș, în suprafață de 18051 mp, proprietatea Orașului Caransebeș, în vederea intabularii, cu destinația drum public.
Se supune la vot proiectul de hotărâre și se aproba cu unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 5.- Proiect de hotarare privind aprobarea dezmembrarii terenului înscris în CF nr.39351 Caransebeș, nr.cad. 39351 în suprafață de 556 mp, proprietatea municipiului Caransebeș.
Se supune proiectul de hotărâre si se aproba cu majoritate de voturi din cei prezenti, iar domnul Pasat Aurel nu voteaza.
Domnul Purdescu Alin întreabă dacă mai sunt și alte solicitari de atribuire și cine a găsit aceste terenuri?
Domnul Stefanuti Daniel de la Compartimentul Inventar Patrimoniu spune ca mai sunt solicitari și ca biroul de cadastru a găsit terenurile.
Domnul Curelea Dragos întreabă dacă terenul respctiv se poate instraina?
Domnul Pasat Aurel spune ca după 10 ani legea permite instrainarea.
Punctul 6.- Proiect de hotarare privind aprobarea inscrierii în proprietatea municipiului Caransebes, domeniul privat, a unei suprafețe de 400 mp, înscris în CF nr. 43965 Caransebeș, proprietatea Statului Român, situat în intravilanul municipiului Caransebes.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 7. Proiect de hotarare privind neexercitarea dreptului de preemptiune la vanzarea imobilului apartament nr.13 situat in municipiul Caransebes, strada Traian Doda, nr. 1, Judetul Caras-Severin, cod LMI Cs -11-m-B-1061- Palatul Korongy.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 8. Proiect de hotarare privind acceptarea donației terenurilor înscrise în CF nr.43817 Caransebeș , în suprafață de 1088 mp si din CF nr. 43822 Caransebes, in suprafata de 65 mp, aflate in coproprietatea doamnelor Szladek Maria si Fuhrmann Elisabeta – Adela,
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 9. Proiect de hotarare privind atribuirea în folosinţă gratuită a unor loturi de teren din Caransebes, zona Valea Cenchii, cu destinatia construire locuinte pentru tineri, conform Legii nr.15/2003.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 10. Proiect de hotarare privind aprobarea trecerii din domeniul public in domeniul privat al municipiului Caransebes a terenurilor inscrise in CF nr.40390 Caransebes, in suprafata de 1000 mp si CF nr. 41146 Caransebes, in suprafata de 1170 mp.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Domnul Curelea Dragos precizeaza ca a cerut în sedintele anterioare ca la fiecare punct să fie atașat o imagine satelitara a terenului.
Domnul Schintei Petru spune ca acest teren se afla în spate la ACH, este stadionul.
Domnul Dragomir Cristian mentioneaza ca și la comisie a ridicat aceasta problema, ca aceste terenuri sa nu fie așa ușor vândute, sa fim mai atenți la aceste terenuri pentru o mai buna dezvoltare a orașului.
Domnul Dascalu Valentin precizeaza ca și la comisie așa s-a vorbit și ca acum aprobam doar dezlipire nu și vanzare.
Domnul Paica Simion spune ca aceste terenuri am putea sa le dam spre concesiune sau chiar gratis pentru dezvoltarea orașului.
Domnul Schinteie Petru spune ca sunt foarte multe probleme legate de aceste terenuri, LA FEL CA SI cererea domnului Pasat care este de circa 20 de ani și nu a fost rezolvată, dar aproape ca aș felicita compartimentul de cadastru pentru ca a început sa lucreze. Ar trebui sa sfârșim aceasta lege a fondului funciar. Precizeaza ca terenul aferent locuintei chiriasei doamnei Cretu a fost amanat la comisie pentru ca nu aveam raport de evaluare al cotei părți de teren în vederea vanzarii.
Domnul Pasat Aurel spune ca cererea a fost din anul 2008.
Domnul Viceprimar precizeaza ca nu se paote bloca vanzarea unor terenuri pentru ca oricum nu se paote realizqa nimic pe acestea fiind suprafete mici, blocam dezvoltarea.
Domnul Dragormir Cristian precizeaza ca este de acord cu vanzarea terenurilor de lângă case dar totuși la stadion ar trebuii sa fim mai atenți, nu mi se pare normal ca stadionul să fie privat, niciunde nu este așa, este în domeniul Primariei.Un oraș se poate dezvolta mentinand terenurile în domeniul public.
Punctul 11. Proiect de hotarare privind aprobarea Proiectului ,,Cresterea transparentei, eticii si integritatii in cadrul Primariei municipiului Caransebes”.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 12. Proiect de hotarare privind aprobarea Strategiei de Dezvoltare Durabila a Municipiului Caransebes, pentru perioada 2021 -2027.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 13. Proiect de hotarare privind aprobarea traseului subteran al rețelei electrice, pe o lungime totala de 232,5 m , pe imobilele apartinand domeniului public al municipiului Caransebes, în incinta Liceului Tehnologic Dacia Caransebes, strada Iancu Temes și strada Libertatii.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 1 peste ordinea de zi: Proiect de hotarare privind dezmembrarea terenului inscris în CF nr.42222 Caransebeas, nr. cad 42222, în suprafața de 393 mp, proprietatea municipiului Caransebes, domeniul privat, în doua parcele.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Domnul Profesor Universitar Doctor Nicolae Popa prezinta structura Strategiei de Dezvoltare Durabila a municipiului Caransebes 2021-2027care are 4 parti, si 17 capitole.
Planificarea strategică este procesul prin care o comunitate își definește viitorul
plauzibil, în termeni de direcție, obiective și decizii privind alocarea resurselor în mod optim
pentru ca țintele fixate să fie atinse. Aceasta presupune prioritizarea proiectelor și a alocării
resurselor, precum și stabilirea mecanismelor de monitorizare în implementarea strategiei.
Realizarea Strategiei de dezvoltare a municipiului Caransebeș a fost generată de
nevoia resimțită de autoritatea publică locală de creare a unui cadru programatic coerent,
care să genereze direcții și obiective de dezvoltare clare, în măsură să permită mai buna
valorificare a resurselor locale și atragerea de noi resurse pentru dezvoltare.
Strategia de dezvoltare a municipiului Caransebeș este un document programatic care
prezintă într-o formă sintetică obiectivele specifice și proiectele de dezvoltare ale
municipiului, în concordanță cu documentele strategice actuale la nivel european și național.
Este o strategie care combină inițiativele și abordările bottom-up și cele top-down, nu numai
în termeni de subsidiaritate, ci și în baza competențelor și experienței de planificare locală,
în conformitate cu principiile de cooperare, participare și parteneriat. Ducumentul
urmărește sensibilizarea, focalizarea și implicarea tuturor forțelor potențiale (populație,
administrație, actori social-economici locali și regionali) pentru relansarea și dezvoltarea
sustenabilă a municipiului Caransebeș în perioada 20121-2027. Durabilitatea pe termen lung
a economiei locale nu se poate realiza fără a investi în inovare și economie bazată pe
cunoaștere. Sursele de finanțare contează, dar investițiile nu sunt suficiente.
Pentru a atinge obiectivele propuse, trebuie să fie dezvoltat un mecanism care să
răspundă cu succes unor întrebări cum sunt:
- Care sunt tendințele în dezvoltarea urbană pe plan european, național și regional?
- Care sunt nevoile stringente ale comunității, a căror rezolvare are cea mai mare
capacitate de antrenare a dezvoltării locale durabile?
- Ce tipuri de investiții sunt necesare în/pentru oraș și cum se asigură coerența cu
politicile generale, precum și cu prioritățile publice și private?
- Care sunt resursele locale și ce resurse externe pot fi atrase pentru realizarea
investițiilor și dezvoltarea cu succes a comunității?
Pentru a-și putea consolida rolul de pol urban dinamic și influent în partea de nord-est a județului Caraș-Severin, municipiul Caransebeș trebuie să îndeplinească un număr
minim de condiții, între care:
- un sistem coerent de stimulare a creativității și de fixare locală a forței de muncă
tinere și calificate;
- infrastructură și servicii adecvate de afaceri, inclusiv incubatoare de afaceri în
domenii de interes pentru oraș și zona sa de influență;
- integrarea eficientă în sistemul național de transport, pentru o bună accesibilitate la
nivel național și european;
- privilegierea soluțiilor verzi în toate procesele de dezvoltare socială și economică;
- intensificarea colaborării intercomunitare în partea de nord-est a județului și
valorificarea tradițiilor zonei (ținutul gugulanilor);
- administrație eficientă care să răspundă nevoilor și așteptărilor cetățeanului.
Strategia de dezvoltare a Municipiului Caransebeș ține cont de aceste deziderate, dar
ea trebuie să fie implementată, monitorizată și revizuită în conformitate cu cerințele fiecărei
etape parcurse, iar aceste procese depind în primul rând de decizia politică și privată.
Domnul Dragomir Cristian Eugen precizeaaza ca, din punctul sau de vedere, este o strategie didactica . Aceasta strategie se potriveste la inca 50 de orase. Am votat-o pentru ca stiu ca asa sunt cerintele europene, ma asteptam sa vad niste pasi pe termen scurt, mediu si lung, sa vad niste cifre, ceva concret. Didactic este extraordinara, dar ca sa o punem in practica nu cred ca se poate.
Domnul Profesor Universitar Doctor Nicolae Popa spune ca, Strategia are un caracter general in partea I, Generalitati, de care trebuie sa tinem cont. Daca nu tinem cont de prioritatile de unde vin banii nu se primesc finantarile. Apoi urmeaza o analiza detaliata pe care am facut -o pentru pentru Caransebes, am avut dezbateri si fizic si online cu dumneavoastra, daca erati prezenti la discutii intr-un numar mai mare, o puteam imbunatati. Viziunea poate fi valabila pentru mai multe orase, dar ea reflecta realitatea pentru Caransebes si asteptarile pentru viitor.
Am explicat fiecare sintagma, alocarile finaciare nu sunt treaba consultantului, care nu stie care sunt resursele financiare ale orasului , ci treaba echipei de la Primarie. Am vazut si noi ca resursele sunt chiar reduse,am preferat sa punem proiecte pe 7 , 10 ani pentru ca ele se mai pot schimba, toate proiectele au fost ierarhizate pe prioritati, care sunt cele mai urgente. O sa le gasiti la sectiunea Proiecte prioritare, dar fara sume. Noi nu putem prevede sume, noi prevedem ideea de proiect. La pagina 223 este bugetul operational previzional, care include previziunile de disponibil financiar alocate pentru dezvoltare pana in anul 2030.
Doamna Bistrean Sanda precizeaza ca a citit Strategia si ca ar dori ca totii colegii impreuna cu echipa care a elaborat strategia , sa dezbata ultimul capitol Proiecte Prioritizate.
Punctul 14. - Intrebari. Interpelari.
Domnul Todorescu Lazar întreabă când se va termina lucrarea de pe strada Ardealului.
Domnul Viceprimar spune ca este cuprinsă în proiectul de reabilitare și ca se va realiza.
Domnul Bogdea spune ca mai este o lucrare și cu pluvialul de pe Potoc, sa îl scoatem pe Ardealului și după să se asfalteze.
Domnul Paica Simion cere să se repare puntea de la Piața și totodata dacă se pot lua măsuri pentru a parca la gara, angajații nu au unde sa parcheze, este interzis și pe stânga și pe dreapta.
Domnul Viceprimar spune ca de joi se apuca de lucrai la podul de la Piața.
Punctul 15.- Diverse.
Domnul Curelea Dragos precizeaza ca a citit in presa declaratia domnului primar ca nu doreste sa faca recurs la sentinta prin care domnul viceprimar a castigat procesul . Acesta a fost demis ca urmare a votului majorității consilierilor locali, cu 16 voturi, la inițiativa edilului-șef, numai că instanțele de judecată au desființat hotărârea respectivă și l-au reconfirmat ca viceprimar al Caransebeșului. Odată cu aceasta, Consiliul Local a fost obligat să-i achite domnului Viceprimar cheltuielile de judecată, ceva peste 3.000 de lei.
Am văzut sentința. Înseamnă că noi nu am avut dreptate. Daca credeam in dreptatea noastra, Consiliul Local , domnul Primar, noi toti aveam datoria sa facem recurs. Domnul Primar nu a facut recurs, eu zic ca ar fi trebuit sa se consulte in aceasta privinta cu cei carora le-a cerut votul si apoi sa luam o hotarare in acest sens.
Doamna Secretar precizeaza ca nu este o hotarare definitiva, dupa ce se comunica sentinta se poate promova calea de atac, termenul de recurs curge de la comunicarea sentintei.
Domnul Curelea Dragos propune ca, împreună cu domnul primar care a initiat proiectul , care e la fel de vinovat ca noi, și cu doamna secretar, care a avizat , să suportăm cheltuielile de judecată, sa facem un act de donatie, iar in viitor să citim foarte clar ceea ce avem pe masă.
Domnul Viceprimar precizeaza ca nu este interesat ca să ia banii Consiliului Local, ai caransebeșenilor. De la prima sentință, din februarie, discutăm deja de patru luni în care nu am făcut niciun demers pentru a-mi recupera banii cheltuiți cu avocații, bani pe care îi puteam cere și primi oricând. Nu mă interesează să iau banii cetățenilor, eu am vrut doar să dovedesc că mi s-a făcut o nedreptate. Daca vreti sa auziti, va spun ca mi am luat angajamentul ca nu voi cere acesti bani.
Domnul Curelea Dragos mai solicita ca cererile care sunt adresate Consiliului Local,sa ajunga la Consiliul Local.
I se da cuvantul domnului Dumitru Matei, prezent in sala de sedinta, care intreaba daca este adevarat ca s-au dat prime unor angajati ai Spitalului cu toate ca domnul Manager a prezentat ca situatia spitalului nu este tocmai buna am pus şi eu întrebarea, iar domnul manager mi-a răspuns că el e obişnuit să procedeze ca în mediul privat, unde anumite persoane despre care consideră că îl ajută foarte mult în activitate pot să fie premiate. Acesta a fost răspunsul.
Domnul Bogdea Constantin precizeaza ca nici eu nu sunt de acord cu aceste prime, am discutat şi cu domnul primar, nici el nu a fost de acord, dar e bucătăria lor internă. Aveţi tot dreptul să-l întrebaţi despre acest lucru pe domnul manager, când va veni la şedinţă, de ce a acordat acele prime. Într-adevăr, financiar spitalul stă destul de prost, însă, cu toate acestea, Adrian Dumbravă a reuşit să reducă acele pierderi de la un milion de lei, la 300.000 de lei pe lună. Nu am ştiut de acele prime, am primit şi eu acea hârtie de la un consilier local, nu m-a întrebat nimeni când s-au dat acele prime. Dar, repet, pe de altă parte s-au făcut progrese în ceea ce priveşte reducerea cheltuielilor la spital. Dacă domnul manager reuşeşte, aşa cum şi-a propus, să reducă la zero aceste cheltuieli, până la urmă poate să dea şi prime.
Domnul Schinteie Petru spune că propunerea de acordare a primelor a venit din partea unuia dintre sindicatele care activează la spital, ţinând cont de Adresa Nr. 13 din data de 27.04.2021 a Sindicatului Sanitas din Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş.
Domnul Dumitru Matei ii nominalizaeaza pe domnul Daniel Isac, dr. Bhupider Singh şi două angajate de la Cadre.
Domnul Tiuch Ovidiu cetatean din cartierul Valea Cenchii cere Consiliului Local sa intervina la cei de la AQUACARAS pentru proiectul cu apa, faceti ceva nu avem apa, nu avem canalizare nu avem gaz.
Domnul Viceprimar precizeaza ca noi nu avem calitatea de a urgenta lucrarile ce le executa AQUACARAS.
Domnul Pasere Felician -Ionel multumeşte colegilor consilieri pentru prezenţă, apoi declară închise lucrările şedinţei. Şedinţa a fost publică drept pentru care s-a încheiat prezenta minuta într-un singur exemplar.
ROMÂNIA
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
MUNICIPIUL CARANSEBEŞ
CONSILIUL LOCAL
MINUTA
Şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes convocata de indata din data de 09.06.2021
Încheiată astăzi, 09.06.2021, cu ocazia şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata prin Dispozitia nr.565/09.06.2021 a Primarului municipiului Caransebeş prin care se propune ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeş convocata de indata din data de 09.06.2021.
Domnul Viceprimar prezinta pe doamna Gagiu Carmen, delegat satesc Jupa, aleasa democratic de adunarea sateasca a satului Jupa, cu 31 de voturi, care va reprezenta locuitorii satului în Consiliul Local, conform procesului- verbal de alegere aflat la mapa.
Punctul 1.- Aprobarea ordinii de zi a şedinţei extraordinare convocata de indata a Consiliului Local al municipiului Caransebeş din data de 09.06.2021.
Se supune la vor ordinea de zi și se aproba în unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 2.- Aprobarea procesului-verbal al sedintei ordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebes din data de 28.05.2021.
Se supune la vot procesul- verbal si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 3.- Proiect de hotarare privind participarea municipiului Caransebes ca membru fondator al Asociației CLUSTER INOVATIV PENTRU TEHNOLOGII AEROPURTATE AVANSATE – INOAIRTECH si aprobarea statutului asociatiei.
Domnul Rafa Vasile intreaba despre ce este vorba?
Domnul Olariu Gabriel precizeaza ca dezvoltăm Aeroportul Caransebeș ca și o platformă de dezvoltare locală și regională. Un aeroport de dimensiunea celui de la noi nu poate să fie o afacere foarte profitabilă, însă pus într-un context în care să atragă investiții, să contribuie la dezvoltarea și din punct de vedere a învățământului și din punct de vedere a cercetării și al producției de mărfuri industriale și să nu uităm turismul, poate să devină o unealtă atractivă pentru investitori și pentru parteneri. Această inițiativă a unui Cluster de dezvoltare pe inovare și cercetare a venit o dată cu noua tendință de trecere spre economia verde spre noi tehnologii. Împreună cu Institutul de Cercetare ICAS București și Universitatea Aurel Vlaicu Arad și 10 companii dintre care Tales, una dintre firmele puternice în industria aeronautică, dorește pentru Caransebeș să devină un pol de cercetare pentru industria aerospațială (drone, energie verde).
Domnul Dragomir Cristian intreaba daca pista care este destul de scurta va fi cuprinsa in acest plan de dezvoltare?
Domnul Olariu Gabriel spune ca Aeroportul a fost reautorizat anul trecut si asta inseamna ca o sa primim aeronave pana la 20 de tone, si am inceput lucrarile la aerogara si sper sa putem autoriza si aceasta penru zborurile internationale. Am depus o cerere la Ministerul Transporturilor in acest sens si am primit raspuns ca va venii o comisie sa ne evaluaeze pentru autorizare, noi speram ca am indeplinit conditiile si vom putea sa indeplinim aceasta conditie.
Cu privire la pista, un sistem de aterizare instrumentală (landing system – ILS) este un sistem de navigație bazat pe o serie de emițătoare radio care furnizează unui avion care vine la aterizare direcția și panta nominală de coborâre spre pistă. Este destinat pentru asigurarea unei aterizări în siguranță în condiții de zbor instrumental, adică în cazul unui plafon (baza norilor) coborât sau al unei vizibilități scăzute datorate ceții, ploii sau ninsorii. În această săptămână vom achiziționa din Germania o instalație de aterizare instrumentală ILS 420- DME 451 în sumă de 1.150.000 de euro care ne va ajuta foarte mult în proiectul nostru de a deschide aeroportul traficului internațional. Ne dorim ca în această zonă montană să vină turiști din toată lumea, care pot alege Muntele Mic, Semenicul, Băile Herculane și care nu mai trebuie să facă vama pe aeroportul Timișoara și să caute transfer spre aceste zone.
Domnul Primar menționeaza, că prin participarea la acest Cluster, în viitor administrația publică locală poate sprijini unele lucrări de reparații și modernizări la Aeroportul Caransebeș.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Punctul 3.- Proiect de hotarare privind aprobarea Studiului de oportunitate a gestiunii delegate ca modalitate de organizare a activităţii de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare și a documentaţiei de atribuire privind Contractul de delegare a gestiunii.
Se supune la vot proiectul de hotărâre si se aproba in unanimitate de voturi din cei prezenti.
Domnul Pasesre Felician - Ionel multumeşte colegilor consilieri pentru prezenţă, apoi declară închise lucrările şedinţei. Şedinţa a fost publică drept pentru care s-a încheiat prezenta minută într-un singur exemplar.